Ok..smlm tiba2 teringatkan kacang botol utk buat kerabu..sedap juga tu..tp tak buat la semlm sbb dah plan lauk utk berbuka smlm kan..so kerabu tu kita buat ptg nanti ya..sbb dah sggh beli sayur kt tepi jalan..so sampai rumah dah pukul 6..sempat masak 2 jenis lauk saje la..Daging Masak Kicap dan Terung Masak Taucu as requested by husband..then husband ade beli sambal hitam pahang..mmg kene la mkn..sedap..alhamdulillah..
Daging Masak Kicap, Terung Masak Taucu dan Sambal Hitam Pahang |
Terung Masak Taucu
===============
3 biji terung pendek tu
2 ulas bawang merah*
2 ulas bawang putih*
sedikit ikan bilis di basuh*
2 sudu taucu
air secukupnya (utk kurangkan rasa masin taucu)
==> Goreng terung dgn sedikit minyak bg layu sedikit. Tumbuk bahan yang ditanda *. Tumis bahan tumbuk dgn minyak yg goreng terung tadi. Masukkan taucu dan air. Masukkan terung. siap.
No comments:
Post a Comment