Friday, 20 April 2012

..sedih..

amboi tajuk..sedih ke? yes..minggu yg sedih..why?
1) the day kene fly outstation Singapore 4days..pepagi tu hantar si kecik,dia pura2 tido masa I angkat dia masuk umah pengasuh..woooo sgt meruntun jiwa sbb bila pegi Singapore I mmg limit kan utk call..just sms pengasuh saje..terngiang2 kat telinga mlm sblm tu si kecik seolah2 merayu dgn I.."maaa..angan work..amau makkk.." dia xnak pegi rumah pengasuh,xbg I work..then I ckp mama work..nnt mama balik ok.."amauuuu..." then he ask me to sleep on his pillow..tido berdua gitu..sgt cute budak kecik neh..then I zikir,tepuk2..dia tido dgn pelukan I..
2) 4days outstation diserang sakit perut tiba2 yg tanpa sebab..ade masa kene cirit, ada masa mencengkam2 perut neh..but I mkn juga mcm biasa..kene kuatkan semangat sbb kene setlekan keje jugak...
3) rindu sgt kat mak I..hampir 2 weeks 2sms je yg diterima..yes we all faham mak fokus pada ibadah..esok insyaallah mak sampai m'sia..
4) part ni plg sedih bila tetiba teringat kakak I ckp maybe lps raya abang I yg bujang trang tang2 tu nk perkenalkan gf nye..we all xpenah jupe tp tau nama n age nye muda dari I la..25yrs gitu..actly I'm happy at last abang I jupe juga wanita idaman..tp dr dulu I simpan 1 perasaan ini..I really love his previous gf..hingga kini kami close..ms I fikirkan hal ni,menitis airmata I sbb I terlalu mengharapkan mereka bersama tp tiada jodoh..kakak tu dah pon ade family sendiri dan bahagia..alhamdulillah..I sedih sbb boleh ke I jd mcm I dgn kakak tu bila dgn gf baru abang I ni..I hope boleh..I harap nnt dia pandai sesuaikan diri dgn kami semua..welcome to my family, Insyaallah..sedihnyaaaa...

esok pg2 amik ayah di putrajaya then tghri mak sampai..weekend yg terisi wpon hubby keje..

Thursday, 5 April 2012

Jumaat yang ditunggu

Assalamualaikum
Semoga Jumaat ini memberi keberkatan kepada kita semua
hari ini family I dr Arau datang untuk menghantar mak I 
Mak akan mengerjakan umrah selama 2 weeks start from 9apr
Alhamdulillah tercapai impian mak utk ke sana
Syukran to my makcik kerana bw mak ke sana
hati I happy campur syahdu
pg td tgh driving pon bleh menitis airmata
sbb dok pk xpernah lagi berjauhan dgn mak dgn jarak yg sgt jauh
cuba bayangkan, setiap hari I pasti call mak
tanya kabar..cerita tntg anak..urusan harian..mengadu..
tp utk 2 weeks nnt I sepi
semoga mak dpt buat umrah dgn tenang dan diberi kesihatan yg baik sepanjang di sana
Amin Ya Rabbala'lamin
Family vacation @ Genting 15.01.2011

alhamdulillah di kurniakan keluarga bahagia

I <3 them much