Wednesday, 7 December 2011

:: Ombak Rindu ::

Salam...
Akhirnya dapat jugak I tgk filem ombak rindu...novel kegilaan zaman sekolah menengah dulu..brape puluh kali baca masih x jemu..dan bila mula baca, I akan habiskan tanpa henti..hehe..unplanned..saje2 I tgk tiket wayang online..skali ade..so choose 8pm on 6dec..sbb blk keje isnin tu br nak bgtau pengasuh adeeb yg esok nye nk amik lewat sket..pas abes movie..pengasuh dia ok..siap ckp biar je adeeb tido situ..hehe..I mmg xleh lak x amik dia..syahdu je rasa..xbleh tido lak xde adeeb..kikiki...Selasa tu sharp 5pm laju2 blk umah,mandi siap sume terus kuar ke Bukit Tinggi..sampai sana 7pm..so awal lagi..hubby dok cuci mata kat kedai aksesori kamera..pastu I ajak dinner sesiaplah memandangkan show abes 10pm..then kitorg mkn dkt dgn wayang je..Subway..dah siap mkn terus masuk tgk movie..owh..sangat best dpt berdating berdua..dah lama x spend time berdua begitu..tgk pulak cite Ombak Rindu..basah pashmina I..nanges..sangat touching sbb I penah baca novel..so dh mmg dpt rasa..sedangkan baca novel pon boleh nanges..ini kan tgk filem pulak..hubby masa tgk movie tu dok layan popcorn..haih..mcm tahan syahdu je dia..hihi..dah abes movie terus laju2 amik adeeb..dia tgh sonok main..then terus blk umah..tido saje la esok keje..adeeb? layan dvd atas katil sorg2 sampai kul bp ntah sbb I terjaga tgk dia dh tdo..jom layan pic I berdating :)
dating <3

Dinner

mine..chicken terriyaki

him..steak & cheese

I <3 him soo much

I yang tembams :)

Meriah nye birthday I this year !!

Salam,
Syukur ke hadrat Allah..tak terfikir pulak di umur 27thn ni ade lg yg nak celebrate I..thanks to my officemate, k.umie,k.sue,k.dilla,k.ida,rina & aimi..menjadi tau suprise korang tghri jumaat itu..langsung x agak..mula2 I yg ajak diorg sume pegi Jusco Bukit Tinggi nak beli new born gift kt neighbour I and member hubby..diorg pon okee..suh I pegi dulu dgn k.umi n aimi..diorg yg lain pegi kemudian ade keje..ok je lah..dah sampai sana,siap beli brg sume diorg call ckp mkn kat foodcourt..dah mkn sume skali terkantoi nampak kotak kek..eee..comel lah kakak2 ku ini...jom layan pics!!
peach cake..sedap sgt :)

kotak kek sama colour dgn tudung I

ready utk bergambar

celebrate same2 Nov besday..k.umi,rina,lin

<3

masing2 senyum dlm duka sebenarnye ;")
then hari sabtu dok rumah saje..sbb hari ahad nak attend kenduri akekah hubby's member kat Salak Tinggi..pg ahad, I prepare western breakfast utk nikmati bersama2 hero2 I..dlm tghri tu siap2 ke kenduri..hubby suh I bw baju jejalan nnt tukar pas kenduri coz dia nk bw jln2..abes mkn kenduri around 2pm..terus ke IOI Mall..cadang nak pusing2 je..then hubby ajak tgk wayang..tgk cite Happy Feet Two..layan hero yg sorg tu lah..comeiii..mmg baik sgt la dia tgk movie..sampai habis..then da abes tgk wayang dinner kat Seoul Garden..I yg teringin sgt nk mkn situ..alhamdulillah ade table..mkn2..terus balik..puas berjalan!!
otw ke kenduri..we are in purple..

dia pon sebok nk amik pic guna 'fon' dia..siap ckp.."cenyummm"..hihi

yummehhh

ini gaya yg dia suh mama amik pic dia okeh

my hubby love

mcm2 gaya si kecik tu mkn

susah mama nk amik pic dgn dia skrg..sabo je laaa

dh dia ok,papa snap pic blur pulak..

makan sampai buncit !!!

tq hubby.. <3

Thursday, 24 November 2011

:: 25.11.2011 ::

Alhamdulillah..ucapan pertama pagi ini sebaik I membuka mata..syukur masih diberi peluang utk hidup di bumi Allah ini..terus I toleh tgk si kecik Adeeb Putra yang nyenyak dibuai mimpi..syukur I masih ada utk dia..terus capai fon dan tgk ade bbm dari si dia Azlan Hamzah..suami tercinta..ucapan birthday yang sgt menyentuh hati..dia di office..thanks syg..terus I bangun bersiap2 utk ke office..bersemangat hari ni..pakai jam baru pemberian hubby tercinta..aura nye lain.. <3

27yrs sudah..rasa mcm baru abes study..mcm masih muda..tapi hakikatnye lagi 3yrs nak menjangkau 30yrs ya..x lama dah tu..tetiba *sila buang perangai budak2 yg berbaki di dlm diri ye!*..ahaks..hubby I je tahu apekah perangai ituuuu??..syukur di saat ini, hidup I hampir lengkap..kadang2 mcm x percaya dah ade anak yg berumur 2yrs..eheee..adeeb pon mesti best dpt mama havoc neh..happening..kdg2 buat mcm kawan je dgn si anak..menyanyi,menari,menanges bersama..setiap hari I sgt terisi..rs setahun berlalu sgt pantas..tp ops..I need 1 more year before having 2nd baby ya..nak capai target kami suami isteri dulu..insyaallah 2013 nnt I inform ya..wahh lame tu..

November yg dinanti akan berakhir..another few days will fly to Singapore for 1 day task..then welcome December..ya another month yg dinanti..end Dec akan cuti panjang..spend time with hubby and prince..
<3

<3 <3 <3

Tuesday, 22 November 2011

:: sweet moment to remember ::

Salam..alhamdulillah hari ini ketenangan itu kembali..agak melucukan..since Isnin mlm pas tgk bola tuh hubby I pelik ja perangai nye..mmg I xpuas hati lah kan..melarat2 jadinye..smpi Selasa pon xbaik lagi..I igt blk keje nk ajak mkn mcD nak ok kan blk la keadaan..tetiba otw back tu hubby bbm ckp nak kuar teman membe dia beli brg kat Alamanda..I nk ikut dia xbagi dia ckp hal org..xboleh bw I..ok..mmg menambah bara dihati lah kan..I nak dia fhm yg xpyh lah pegi..pls spend time with us..dia ckp kul 8mlm nk pegi..ok..dah mcm2 I mengamuk..siap nak langgar kete depan lagi..mmg x fokus dah driving..sampai umah buat mcm xde pape berlaku coz member I follow balik nk tgk umah..dia nk sewa dkt umah I..then 7.30pm member I dh blk..I siap2 sume nk kuar dgn adeeb sbb hati tgh sakit..hubby I pulak sebok siap2 nak kuar..I dah start ckp mcm2..dgn nanges lagi..haha..ini kali ke bape ntah nanges depan dia..(tersenyum sendiri tgh taip neh..maluuu)...
dia kuar jugak..then pesan dgn I dia izinkan I kuar mkn saje then balik umah..I buat pekak saje..degil jugak I ni ye? hujan tgh lebat dgn kilat lagi..I tgu reda sket then bw adeeb ke Seng Heng..I mmg nak beli something utk adeeb..Portable DVD Player..sbb dvd player meletup kene kilat..dha beli sume..pegi take a way mcD..sian adeeb lapar asik minta nasi..sori syg..mama drag u dgn perasaan mama neh..tgh Q kat drive thru hubby tnye dah mkn ke blom..I jwp blom..dia nk tapaukan..I ckp xpyh..then terus balik umah..tgh suapkan adeeb,dia blk..tegur I mcm xde ape2 berlaku..I mmg menyampah la time tu..haha..berdosanye I..pastu hubby ckp I lupa tutup lampu dlm Citra..I buat xtau je tp dlm hati risau gak sbb kang btol esok nk keje xleh start kete..tp bertahan neh..ego..3jam pastu br pi tgk..time tu pukul 11.30pm..buka pintu tgk xde ape..pegi buka pintu sblh driver tunduk tgk xde bende..elok tgk kat meter kete je..I nampak satu kotak cantik.....
suprise!!   
Ya Allah..berdegup jantung...rupanya dia susah payah nak buat suprise kat I..I langsung tak agak sbb birthday I on dis friday..terus cpt masuk umah..aaaa...menangis lagi..kali ni rasa bersalah sangat sangka yg bukan2 kat hubby..dah minta maaf sume baru buka box tu...Ya Allah..tak sangka sangat dpt neh...
my idaman kalbu watch :)

My dear hubby,
Thanks a lot..mama xpernah minta utk dihadiahkan sst yg mahal..cukuplah ingatan,cinta dan kasih syg antara kita yang sentiasa ada dan kekal hingga hujung nyawa kita...mama hargai setiap kesabaran syg dlm hubungan ini..melayan kerenah mama..terima kasih syg..syg x pernah lupa utk buat something stp kali birthday mama yg biasanya bw mama beli ape yg mama nak..suprise xpenah lgsg buat,tp kali ni mmg sgt sweet utk dikenang..syg main mcm2 perasaan mama..berjaya ye!!! eeee...I love U so much syg...Thanks kerana menyintai diri ini sepenuh hati syg..Doa mama Allah berkati dan lindungi hubungan suami isteri dan rumahtangga kita hingga hujung nyawa..amin...

Tuesday, 15 November 2011

Weekend 12.11.2011

Salam all..tgh frust sket xdpt transfer pic dr BB ke laptop neh..nape ntah jd xjupe lak..before ni snang je..nak transfer pic hubby ms weekend ari tu coz hubby sebok jd camera man amik pic wife n lil prince so xde la pic hubby dlm camera tuh..huhu..anyway, dapat jugak kami meluangkan masa bersama stlh hampir sbln xdpt hang out bertiga sama2..asyik bz saje suami isteri haaa..mula2 i ajak hubby pegi The Curve sbb utama nak mkn kat Marche kat sane..then nak cari kasut..hubby ckp ok..but otw tu rase mcm bazir masa kot jln jerk..jauh nak sampai ha since dah kuar umah 1pm sbb pagi tu pas breakfast ns grg I masak..hujan lebat sgt..so hubby tido semula dgn perut kenyang..maka nya kuar lah 1pm..so i ckp dgn hubby kite pegi IOI Mall je lah coz akan lalu situ gak..dlm otak neh nak wat suprise kat hubby nk blanje dia makan kat Seoul Garden..then ckp cari je lah kasut kat situ ade kot sbb I sgt cerewet nak beli kasut keje..dah sampai IOI Mall tu,dpt parking pon senang..then jln2 dulu hubby beli seluar dia..then I pon nak sbb tgh murah gile..sale 70% kau..dah beli rase cam lapar je..pegi le kat Seoul Garden..hubby ckp x lapar lagi..ok jom cari kasut dulu..puas jln kat Dr.Cardin gak ade boot yg i suke..snang utk pakai ke outstation..jln berejam kat airport..tak sakit kaki..so beli..pas tuh turun balik ke Seoul Garden..org tu ckp full house! kalo nak mkn gak kene tgu 1 jam stgh!! owh so frust..then hubby suggest mkn nasi beriyani je lah..okeh..kuar then pegi ke JM Bariani House..kami mmg suke mkn situ..yummeh..adeeb pon ke main selera..papa suap dia mkn..mama suap dia mkn..hihi..dah kenyang,mcm awal lg nak balik..so hubby ajak pegi umah kakak dia kat Kinrara..okeh..lepak sana sampai 5pm..terus ke Salak Tinggi hantar kain I kat tailor..nak buat baju puspanita u! tp kakak tailor balik kg..tinggal je la kain tuh..nnt pegi semula lah..since masing2 gile kenyang dgn nasi beriyani..terus blk umah..singgah beli satay kat umah tuh..konon 15 cucuk cukup la kan..dlm kete adeeb mkn 1..sampai umah 3cucuk lagi..owh I harus x cukup..haha..berebut mkn dgn hubby..syok gak berebut neh..dah tu perut mcm meronta2..owhhh..megi lah talian hayat yg ado...zaaaasss...tidooo.abes 1 hari yg penuh aktiviti..best jerk..so pics yg ada hanya lah di JM Bariani House je :)
mama kelam kabut adeeb dah start ketuk2 meja..lapar..huhu

"ayam goyengg"..tgk mulut comei tu..x sabar nak ayam grg tu..

terus dia ngappp..mama tgh amik pinggan utk dia tuh..

"dapp..beshh"..tu le dia kalo dpt feveret dia..hihi

tgk pipi tembam si comel mama..i <3 u adeeb..

suke sgt dpt ayam grg..sume ini pengaruh upin ipin ya..
my dear hubby <3
our order : beryani ayam goreng + daging

dah kenyang..aksi manja dgn mama tembam..


:: Aidiladha 2011 ::

Aidiladha 2011 hanya adeeb n mama balik Perlis..berdua..hubby I cuti hanya 1 hari..so I decide balik Perlis je lah..flight early morning Friday..turun Penang sbb mula2 plan kakak I yg amik then lepak umah dia..but last minit ubah, parents I dtg amik..wahh..sgt rindukan mereka..sampai je ajak ayah I pegi mkn nasi kandar la..then pusing2 penang pastu terus naik feri..saje nk bw adeeb merasa naik feri..rasenye hubby I pon xpenah kot naik feri? sgt mencabar bw adeeb naik flight kali ni ok..sbb dia dah bijak menilai masa..haaa..dah boarding, di ajak nye jln..dia pelik nape flight x gerak lagi..then pandai pulak pakai belt dok diam2 masa take off and landing..good boy..ape pon happy dpt blk perlis..tapi hati masih sayu sbb hubby tak ikut sama..aidiladha yang sederhana kali ni..jom layan pics..
muke adeeb yg tak mandi bangun 4.30am

nak pasang belt sendiri..ready for take off..

peneman setia adeeb..the cars..

adeeb with Wan Chet dlm feri

special pose from adeeb:)

best tau papa...

pelok mama erat2..

my mom baca paper dlm kete je..xnak turun..

adeeb with aunty dila at padang besar

termenung teringatkan papa jauh di mata tp dekat di hati..

kaseh mama hingga ke syurga sayang..

pagi raya

dalam kete nak pegi beraya

dalam kete kakak i nak ikut rombongan meminang

Queensbay sea side

mama akan terus memimpin kamu adeeb syg..insyaallah

happy dpt spend time together