Sunday, 25 March 2012

3rd Anniversary Celebration in Bandung :: Part 4 ::

8 Mac 2012
Hari ketiga di Bandung
wohooo kami mmg sgt penat sbb smlm all out jln jer
so bgn breakfast kami decide nak ke Pasar Baru utk tukar duit & saje nk cari pasal lagi shopping
sambil tu singgah tgk tailor dah siap lom baju kami
si hubby sgt la gigih mencari kerusi urut ok sbb dia sgt sakit betis kaki bagai
so sambil dia berurut di kerusi urut tu..I pon jln2 le..terbeli la lagi kan...
then dari Pasar Baru kami pegi ke Jln Dago & Jln Riau utk jenguk2 Factory Outlet Store di situ
just beli baju adeeb je sbb masing2 rasa mcm dah xde ape nak beli
lunch disitu then terus balik hotel
after asar kami pegi ke Bandung Trade Centre
15min je dari hotel tp still amik taxi sbb hujan renyai
having dinner & cuci2 mata
balik hotel around 9pm
then hubby nk berurut di spa hotel..so I ok je la dok bilik kemas kain baju sume
tetiba 10pm gitu ade org ketuk bilik
tgk2 hubby hantar tukang urut utk urut I dibilik
wahhhh...best sgt...urut 1 badan + urut muka..
aaaa fresh sgt...dah siap sume terus tido
9 Mac 2012
Hari terakhir
bgn pagi relax2..breakfast then check out
terus ke airport
Selamat Tinggal Bandung
We have a great vacation!!!
urut ye bangggg

pasar baru

FOS at jalan dago

adeeb isi minyakkkk

our lunch

comel adeeb


adeeb sebok tgk fish

our handsome boy

our dinner at Bandung Trade Centre

Adeeb dgn sebahagian brg yg dibeli

mama dpn hotel pon bleh shopping lagi

check in at airport

kat cafe airport

love adeeb

terbang pulangggg

Wednesday, 21 March 2012

3rd Anniversary Celebration in Bandung :: Part 3 ::

sambungan dari Part 2
selesai saje lunch di Garuda Nasi Padang tu
kami meneruskan misi ke Trans Studio
sejam jugak nak ke sana
mmg I plan hari kedua tu amik supir utk pegi tmpt yg jauh2 saje
Adeeb yg paling enjoy disini..so mama n papa layankan saje apa yg dia nak main
papa pulak kaki dah injured so just lepak amik pic je la
janji dgn supir 3jam utk dia amik kami
then dah abes main dlm tu trus balik ke hotel
before that singgah take away dinner coz hubby dah xlarat nak kuar lagi 
take away nasi padang le favourite hubby
kami hanya rest n mkn2 di bilik saje
9pm semua dah tido coz sgt la penat
so esok hari utk relax2 saje sbb dh byk tmpt yg dh pegi
layan pics di tran studio
sampai jugak di sini


beli tiket..rupanya baby pon kena..so cost us Rp450ribu






nmpk relax je mama dukung adeeb kan..padahal gagahkan je tu x larat sgt

1st time kami bg dia naik sendiri..yes! dia sgt berani!

mama n adeeb naik tren

mama kene teman sbb dia sorg je kat situ

adeeb sebok tunjuk muka pompuan tu tauuu

beratur utk join Pengembaraan Si Tualang

adeeb enjoy sgt

love dis pic

adeeb sdg mengajar mama taicheeee

apekah??

adeeb at Pulau Liliput

papa???

best tgk show action ni..ok rambut I da nmpk sket sbb time ni sakit sgt kepala..anak tudung da tanggal..


tetiba lak adeeb bersilat kat tgh2 tuh..keke

sinetron suda bermula..nanges x nak balik..aaaaa

mama larilari beli cheese pop corn ni umpan utk kuar dr situ,phewww

I know I da berisi but I'm enjoying it..haha..ada aku kesahhh??

Sunday, 18 March 2012

3rd Anniversary Celebration in Bandung :: Part 2 ::

7 Mac 2012
8am dah bgn siap2 tp kat Bandung masa awal sejam jd awal lagi nk turun breakfast
siap2 brg sume sbb hari ni akan berjalan all out 1 hari
kami amik supir which cost us Rp400ribu
I got the contact number from my BFF Dila
so slps breakfast, kami terus ke Tangkuban Parahu
agak jauh dr hotel tp mmg kami nak sgt pegi sana
sampai je sana ramai sgt yg dtg offer mcm2
then kami ke Information Office dan tertarik utk explore hingga ke kawasan yg masih aktif
we shud pay the tourist guide they call pemandu Rp300ribu for an hour
dia akan cite n bw ke bawah dan yg pntg akan dukung adeeb jugak
Allah Maha Besar
Sangat indah ciptaan Allah
Kami sgt teruja..mmg berbaloi la turun ke bawah tmpt kawah yg masih aktif tu
kalo dah ade anak..xde maknanya nak bw handbag kan..so beg serbaguna juga menjd pilihan

breakfast dulu

dalam kete supir

dah sampai..sejam jugak la nk ke sini

here we are

cahaya matahari menusuk mata tp cuaca sejukkk

weeeeee

sejukkk..adeeb sebok nk beli tuh..

alhamdulillah we are happy

start our walk

ramai yg ikut tu ade misi sbnrnya

huarggghhh

syg mereka

i'm really love this pic

syukur Ya Allah dgn kurniaanMu ini kpd kami

perahu terbalik

kami yg tembam

pokok batik

senyum lg time ni masing2..br sket jln..

ecehhhh mcm model laks

cantik view ni

adeeb putra

yearghhh

kecikkan mataaaaa

adeeb pon nak masuk dlm pokok niiii

papa lepassss

mama ponnn

adeeb n mama

adeeb with pemandu

mujur adeeb nk dgn pemandu tuh kalo x pengsan papa

hehe

papa..jgn terbanggg..kikikiki



semoga kemesraan ini kekal hingga akhir hayat

diorg gilir2 dukung adeeb..kekeke

syok le awak adeeb ye

hoh..sket lg nk sampai kt kawah aktif

my hero

I x ready ok

syg kamu!

adeeb dgn pucuk paku..natural toys

adeeb buat muka comeiiiii

kami xnak duduk atas batu tu..panasss..kami dok atas papa je la :p



air nye suam

melegakan kaki jap

oh adeeb x abes2 dgn peace kamu
dah siap sume turun ke tmpt menunggu..supir tgu di situ
terus suh supir bw pegi lunch
kami lunch di Garuda nasi padang
after lunch kami meneruskan misi ke 2
sambung di Part 3 ye
penuh meja aihhh

sila tgk tgn adeeb,bkn bergambar je..tgn jlnkan kerja..main air

lapaqqqq..aummmm

kami pilih 3jenis je lauk..

mentang2 xde org kat situ, suka hati dia la kan..

I tekun makan haaaa

Garuda Nasi Padang

ok sampai disini dulu update
akan sambung Part 3 on next 2 days because ptg ni I outstation ke Singapore
c u then