Thursday, 24 March 2011

:: aDeeB puTra Bin AzLan ::

salam, utk post kali ini I nak letak pic little prince since baby until now. why? because I miss him sooo much tonite. tido tanpa lil prince mmg sgt sunyi. kalo tak, everynite before sleep mesti gaduh2 dgn lil prince dulu. so sweet darling!
dlm pantang
13 Dec 2009:kenduri akikah adeeb di Arau
 Kasih mama hingga akhir hayat
small & dark & handsome

**to be cont on nx post.sgt slow wifi hotel ni.I dh tired.haih**




Wednesday, 23 March 2011

:: KLIA ::

salam, wah awal I online hari ni kan?? sbbnye tgh tgu flight nk ke Sibu. outstation for 1 day only,alhamdulillah kejap saje.xde la nak kene tgl hubby n si kecik tu lama2 kan. oh ya cerita pg td,5am dh bgn. so siap perlahan2 xnk bg si kecik tu bgn. tp angkat je dia dr tempat tido, dia dh buka mata dgn senyuman. oh dear,sayu hati mama okeh. since last nite I mention to lil prince.."esok, adeeb dok dgn mamalong ya.." dia jwp.."aa'aah"..I ckp lg "esok, adeeb pegi school mcm biasa ya.." dia jwp lg.."aa'aahhh"..sambil jln main2 dgn toys dia..waaa hatiku sayu..anak dh faham mamanye keje begini..then mase hantar lil prince td,dia senyum saje dan tata mama. suke lah tu dok umah mamalong kan! senang hati mama adeeb dok umah mamalong tau. then hubby bawa breakfast dulu kat klia. send me and hubby trus masuk office.. so mlm ni i byk mase lah kat hotel,will update blog with another sweet moments..doakan I selamat sampai,insyaallah.

:: berat hati ::

Adeeb,
beratnye hati mama ni bila terpaksa hantar adeeb ke tempat pengasuh baru.doa mama adeeb boleh serasi dgn pengasuh baru.kalo mama boleh bawa dtg office,mama pasti jaga adeeb sendiri.mama bg masa sebulan trial utk tgk adeeb ok ke tak.if not,mama cari tmpt lain ye syg..mama syg sgt adeeb..

berat jugak hati mama ni esok mama nak fly ke Sibu,tuntutan keje..mama pujuk hati mama ni just 1 mlm saje ke sana.bukan mama xpernah outstation,tp adeeb skrg dah makin besar dan bijak..mama xnak terlepas walau sedetik pon perkara baru yg adeeb belajar..

hilangkan lah perasaan gelisah di hatiku ini..

Friday, 18 March 2011

:: kenangan terindah part 2 ::

Honeymoon..urmm..xberapa honeymoon sbb I morning sickness teruk sgt..ade la pegi dekat2 saje such Langkawi. Gambar ni masa pegi Danga Bay..bawa skali family kakak I..

Alhamdulillah..selepas 2 weeks marriage, I disahkan pregnant..'bunting pelamin' org kate..rezeki kami cepat..kami sgt hepi..tapi I morning sickness yang sgt teruk..4bln lembik asyik kuar masuk hospital, kene drip air 22 botol..sgt hebat okeh..langsung xde selera makan, minum, mcm2 lagi lah..termasuk le nk bergambar..gambar ni pon officemate I yang snap..kalo I nk posing,mmg xde maknanya lah..mase ni kandungan dah 7bulan..

28th October 2009, 4.17pm, boy, 1.89kg..lahirlah putera kami yg diberi nama Adeeb Putra B Azlan. Dia lahir awal sebulan okeh sbb dia dah xsabar2 nak jupe mama n papa dia..actly sbb mama dia yang mkn durian xingat ke baby dlm perut tuh nite before..wahh durian dgn pulut mmg menyelerakan.so bgn pagi kepala asyik memusing saje..drive pegi klinik sendiri then doc ckp kene bersalin juga that day! berlagak cool lg I neh..doc ckp nk cl ambulance dtg amik I..ehh..xnak lah,nnt I suh kakak I bawa okeh..mase tu xsedar diri yang nyawa awak sgt bahaya ok..lagi call kakak then ajak minum teh ais n mkn maggie grg..mase tu hubby kat opis tgh setle keje sblm balik kat I..dh kenyang sume,doc pesan suh terus pegi Emergency hospital serdang. I pon turun dgn lenggang kangkong..sampai je kat pintu hospital tgk nurse n doctor tgh standby tgu I okeh!! "ni ke Pn Nor Haslinda Bashir?" nurse tu tanye.."aah,nape?"I tanye dia blk. "ehhh..cepat2 ke labour room,tukar baju,amik urine,check blood pressure..bla..bla.."..I dlm hati,awat depa ni kalut sgt..kena beranak la ka..xsakit apa pon..diorg xbagi I jln kemana2 ye,baring saje atas katil.on 5mins Doctor pakar sakit puan, Dr.Jamali dtg..pegang perut I yg bulat.."ala,comeinye baby dlm perut..kecik sgt ni..tp kite kene kuarkan baby hari ni jugak ye mak"..hah?mampos..kene operate lah?aaaaaa..makkkkk..papaaa..mane sume org neh..takuttt...jerit dlm hati saje lah kan..huahuahua..sebab I dah start panic,so I muntah balik sume yg I mkn, maggie grg..teh ais..then doc ckp..laa nape mkn sblm dtg td..so I ditolak masuk dlm labour room yg sorg2,sgt besar n sgt sejuk..then doc masukkan ubat utk elak dari sawan coz blood pressure terlalu tgi.mase tu I sorg2 hubby xsampai lagi..cl mak,nanges2..then hubby sampai..tenang sket..dlm mamai2 tuh..4pm,I ditolak masuk OT..tawakal pd Allah..6pm lebih gitu I baru sedar..bermula lah life I sebagai mama..

3 hari..masih di ward..
dah balik umah..kecik kan dia?..tp alhamdulillah sihat saje..
taraaa..membesar bagai juara!

:: kenangan terindah part 1 ::

Graduate for Bachelor Of Maritime Management on 12th August 2006. Alhamdulillah..berkat doa Mak,Ayah dan family akhirnya dapat tamat pengajian dgn cemerlang. Walaupun ade sikit2 noty, pegi kelas lambat, always text to lecturer "sir, i got migrain dis morning"..sbb kelas 8am sungguh xmampu celik mata ler bg yg suka tido lewat mcm I..haha..thats why I name this post kenangan terindah.. :D

 Engagement on 5th April 2008. Alhamdulillah hubungan yang direstui kedua belah pihak. Sgt hepi coz bf I dgn gentleman dan serius nye jupe Mak Ayah ckp serius nak anak Pak Bashir neh..hehe..tgk mase tunang ni si dia slim saje kan..tgu lepas neh..hehe


 Alhamdulillah..15hb Mac 2009 terjalin ikatan sah antara kami sebagai suami isteri..Syukur kerana segala urusan dipermudahkan..Tepat jam 10.30pg, di Masjid Arau,Perlis dgn sekali lafaz I sah menjadi isteri kpd Azlan B Hamzah..Gold theme at my side and silver at his side.sgt slim melim kami berdua time ni ye.

nape wujudnya blog ini?

Salam..akhirnya diri ni terasa patut untuk wujudkan blog sbbnye ingin berkongsi cerita dgn kawan2 yang berjauhan..ingin kongsi perkembangan si kecil yang sgt membahagiakan..ingin mengubat kerinduan aunty2 yang rindukan gelagat si kecil (ditujukan kpd bff i ye) dan ingin berkongsi resepi masakan ku kpd kawan2 yang suke tgk I post dlm fb setiap menu masakan ku..untuk post permulaan ni rasanye biar lah simple begini saje dulu..have a nice weekend ya..