Thursday, 14 April 2011

kesibukan dunia

Salam, dah lama betol I tglkan blog neh. balik out station dari Sibu, sibuk kemas rumah untuk pindah. a week after, pindah ke rumah baru di Bandar Mahkota Banting. Alhamdulillah, tercapai jugak nak duduk rumah teres..di atas tanah..walaupun still sewa sebabnya hubby and I tengah survey tempat yang betol2 sesuai untuk beli rumah. Pilihan rumah kami pulak bukan senang nak cari sekarang neh..kami minat rumah Semi D setingkat. I kalo boleh xnak bertangga2 neh..penat rasanye nak mengemas..biar setingkat saje, tapi selesa. Insyaallah tahun depan boleh beli. Cerita masa pindah..Ya Allah, penatnye..mujur ada member hubby and cousin I tolong..so dpt setle angkut barang on Saturday, 2nd April 2011. selamat tinggal Apartment Vista Pinggiran yang begitu banyak memori buat I..masa pregnant Adeeb 4bln, kami masuk rumah tu..bermula kehidupan suami isteri di situ. Berpantang Adeeb pon di situ sampaikan mak I bosan sgt..rumah atas katanye,xtahu nak buat ape..hihi..next baby mak I mesti x bosan2 lagi kan..sbb rumah dah ade tanah..huhu..bilakah?? tgu Adeeb dah 3 tahun nnt insyaallah..the next day, Sunday..hubby amik bibik 2org utk kemas dan bersih rumah baru pindah..dari rumah mcm tongkak pecah hingga lah menjadi rumah idaman..chewahh..I? jadi mem saje..hubby x bagi buat keje ye..syg kamu suami ku! alhamdulillah, kami serasi dengan rumah baru..Adeeb Putra lah paling bahagia, asyik lah lari dari hall ke dapur, dari dapur ke hall. asal petang saje, amik kunci umah kasi I ajak main kat porch..hihi..chomel..dan bulan April jugak jadual keje I sangat padat..next week akan fly ke Singapore 2 hari, mujur kebetulan mak I datang so boleh tgl Adeeb kt mak saje..xle risau hati ini..tetiba rindu sgt kat c kecik I..
pemilik kaki ini ialah pujaan hati ku
rambut panjang yang tinggal kenangan..skrg dah pendek!