Monday, 27 February 2012

Pemberian Allah yang sungguh indah

alhamdulillah
pg ni rasa sesuatu..iaitu nikmat yg wajib disyukuri
terasa hidup ini sudah lengkap
insyaallah
setiap hari I berdoa Allah beri kesihatan yang baik pada semua
sungguh..perasaan ini perlu dilalui org yg hanya bergelar mama
sebanyak mana masalah..sekuat mana stress..seteruk mana penat
tapi
bila menatap wajah anak kecil ini
terbang..semuanya hilang
Adeeb Putra kesayangan mama & papa
we <3 u soooo much
senyuman yang indah

fun time

masuk kitchen? comellll

tgh fikir nak order ape ye syg?

ask mama to snap his face with the chicken!

new hair style???

we loves u syg

Thursday, 23 February 2012

Dating dgn si kecik

18 Feb 2012
8.45 pagi..cousin I call bgtau dia & parents nak gerak dr Rawang 9.30 pg then fetch us at Nilai
adeeb & I sodap lagi tido hah..papa? kojeeee..so kami berdua je akan tumpang ke Melaka attend kenduri kakak angkat I masuk umah baru nk akekah anak nye
bgn cpt2 siap kejut adeeb dgn mata pejamnya mandikan jugak..kikiki
terus lajulaju pegi parking kt mcD Nilai..bbm cousin I diorg lg 25mins nk sampai
so breakfast dulu dgn adeeb 
dah siap breakfast si kecik tetiba kuar dr mulut "joommm alannnn"
hahaha..pakai lawa2 xkn nk brkfst je mama..adeeb nk jln laaa..
10 pagi gerak ke Melaka..12 tghri sampai..mkn borak sume
2ptg gerak blk..3.30ptg dh sampai Nilai
nak blk umah, husband I still kt opis..so kami dating la berduaaaa
pegi Giant Nilai nk beli brg basah stok seminggu
mkn2..minum2..bw adeeb main mainan bagai
then balik
enjoy makan telur rebus dpt dari kenduri

dah pandai request nk mkn aiskrim tauuu

sooo kurus after 5days demam..xpe..tetap comei di hati mama

dh kenyang aiskrim..request roti bakar pulok..dah tu mkn sambil tgk dvd mcm kat umah!!

Apabila Adeeb Putra Demam -_-

..mama yang suka panik bila adeeb demam..
kalau boleh langsung x nak tido asyik nak tgk muka adeeb
..tapi..
adeeb yg demam relax saje..aktif main sana sini..lari 1 umah..susu banyak2
xnak tido siang..baring pon x nak
3 hari demam dengan suhu 38.5 - 39 degree
pakai pampers saje siang mlm sambil mama berperang nak sponging dia
ubat? masuk hari ketiga mama mcm berada di medan perang nak suapkan 4 jenis ubat tuh
mama yg penat x bernafas (kurang stamina dan debab tanda nya tu)
dia gelak2 mainkan mama okeh..sabo je laaa..
hari ketiga juga papa decide nak bw dia ke Columbia Asia, Puchong utk buat further check up
ohhh..dia lari sana sini dlm hospital bagaikan juara
padahal nurse check suhu masih tinggi
at last doc nk buat blood test..weehooo..papa yg volunteer nk pegang..mama x sanggup
mula kene cucuk jarum adeeb gelak lg..skali lab officer tu picit jari dia.."aaaakiiittttt"
habes org dgr dia jerit..sian anak mama..*tp mama n papa tergelak jugak la dgr tone dia jerit tu :P
alhamdulillah resultnye normal..cumanya adeeb ade tonsel..mewarisi mama..sian diaaa..
alhamdulillah setelah 5 hari demam dia recover sepenuhnya..sbb mama sgt risau kene fly the nx day
jom tgk pics si kecik demam neh..
tgk katun dgn penuh gaya keunggulan

mata kuyu sgt sbb suhu badan masa ni 39degree

ehhhh??? comel nya dia..demam ke??

reference letter..

Monday, 20 February 2012

Kreatif nya Adeeb Putra

sebenarnya banyak sgt kreativiti si kecik ini..tp mama update yg the latest je lah kan..ni mmg perangai dia dari kecik..dia akan berdikari bila mama buat keje umah..maksudnya dia x kesah pon la I nak masak, nk membasuh, nak buat keje umah lain2..dia akan main mainan dia dan akan kemas semula (cara dia lah)..memang I dah ajar bila xnak main..put all back..dia dah fhm ayat itu..hehe..tq syg so nice to mama..sejuk perut mama mengandungkan kamu Adeeb Putra..
ni masa tgh bersantai di ptg hari..I layan tv..tgk2 dia panggil "mamaaa..alannnn.." (mama,jalan)
bijak la dia letak kiub2 yang tgi di belakang so stabiliti ada di situ..
mula2 tgk dulu..nk pastikan bende tu btol2 stabil..

then tolakk..jalannnnn.. ;)

ini pulak bila dia nak tgk cite katun feveret dia di dvd player dia lah..antara katun yg dia ulang2 tgk skrg ialah The Cars, Ice Age, Mickey Mouse, Upin Ipin, The Smurf..dvd tu I yg akan pasang but then dia yg akan play, fwd, rewind, stop dgn sendirinya..huh..pandai2..mula2 I mcm cuak gak takut rosak..tp dia tau lah jaga brg dia..penah skali dia terjatuh kan dvd player tuh..menagis bagai kene pukul! di situ nmpk la dia terlalu sygkan dvd player itu..ditambah kreatif bl nk layan katun2 tuh siap amik bekas kepok ikan + air..enjoy ja ha..
see how adeeb so enjoyyyyy

orait..ini pulak I tgh tgk tv..then terlelap..tetiba dia kejut I.."maa..maa..neno..neno.." tersenyum I tgk..ini lah pelajaran yg dia dpt stp kali on the way blk umah dr Klang mmg byk ambulans..so dia ade idea sendiri utk jadikan itu seperti ambulans.. :) yg lampu tu sbnrnya lampu ade sarung bentuk star..yg mcm org jual kat I-City tuh..di cabutnya sarung star tu..jadi la mcm lampu ambulans kan? alhamdulillah otak nye berkembang..I bagi dia susu Dugro saje since Doc pakar dia yg suggest..alhamdulillah sesuai..kecik2 dulu susu Anmum, susu pure soya tu..x igt dah ape..Dutch Lady..sume dh try..tp Dugro jugak yg ok..
kabinet tv tmpt faveret dia utk susun sume segala kete..lori..  
lastly pic ni I snap sebelum tido..dia mcm dah biasa tgk I n hubby dok pegang fon sblm tido..so dia pon tiru..hihi..fon papa la jadi mangsa..bak kata papa nye "adeeb byk amik gambar..papa tukang delete.." haha :p
dia siap pandai tukar theme lah..unlock tu dah terer sgt..
botol susu di mulut..fon di tangan..dvd di sebelah..

Perisian weekend yang sgt enjoy

tajuk I mcm nak buat karangan sekolah rendah kan? hehe..ketandusan idea utk tajuk..
ini sempena himpunan pics dr my luvly BB..so post update adalah berdasarkan gambar yg terhimpun..
..Sabtu..
Bgn pg hubby ckp nak service cik viva..so hubby suggest I pegi buat facial meanwhile si papa dan anak kecil itu pegi service kete..owhh bonus utk I rest la kejap kan..buat kat saloon di Nilai..actually I dah jad member since last year sbb buat treatment rambut bagai..pastu member akan dapat diskaun la kalo nk amik pakej ape pon kt saloon tu..mula2 just nk buat facila resdung+normal facial sbb so far kulit muka I xde la problem sgt..dah siap buat facial resdung, girl tu suggest I try Gold Facial..I pon ok je la memandangkan harga boleh diterima akal lagi..RM108.00 slps diskaun..dah siap facial mcm biasa wajib pekena Nasi Kandaq Lawood kat Nilai tuh..bestnyaaa..then terus balik umah..mlm tu hubby kuar dgn member2 nye ke Bangi..I dok umah je la..rest utk aktiviti esok nye! meh tgk pic masa facial tuh..
recommended to try

tgh relax pejam mata sambil layan lagu Bali tetiba dgr suara si kecik neh

muka selepas facial..rasa tegang + licin..nmpk fresh..
..Ahad..
Bgn pagi I prepare breakfast & lunch sesiap becoz by 3.30pm nk kuar tgk something di some location (masih decide utk rahsiakan perkara ni hingga bersedia utk share nnt)..then proceed to Bagan Lalang nk bw adeeb main layang-layang & dinner treat by me sempena dpt good marks prestasi keje I..huhu..sangat bersyukur dgn pencapaian tahun 2011 ini..harus diteruskan dgn gigih utk mencapai target I yg plg utama..insylh..
we all punya la pegi dinner by 6pm utk avoid sesak dgn org..tp still ramai..sabo je la..tp puas hati..sedap sgt dan murah..malang nya lupa amik pic foods sbb masing2 lapar sgt..huhu..so jom tgk pics yg ado je la..
dia lah plg enjoyyyy

Azlan & Junior

I bagai bermimpi dah ade sorg anak yg dah mula pandai berdikari..so touching..

luv u my always baby

papa ask "adeeb berak ke?" he replied "syhhhh"..hahaha..comeiii...
 

Thursday, 16 February 2012

Riadah di Paya Indah Wetlands

Weekend je pasti kitorg akan fikir mana nak pegi dan ape nak buat..memandangkan masing2 nak fresh air..kitorg try pegi dekat dgn umah kitorg..Paya Indah Wetlands di Dengkil..mmg sesuai utk family beriadah..adeeb mmg sgt pencinta alam..dia suka dgn animals..sbb hari2 pon asyik la tgk cd shrek, ice age, madagascar kan..the cars tu mmg cite wajib dah..so bila bw ke sini br I tahu ade buaya, hyppo..itik angsa bagai..hehe...tp kesian kat adeeb sbb minta nak naik yg kt tasik tu xboleh..under age..so lets enjoy the pics!
peace papaaaaa =)

booolat muka dia masa neh..

kene amik sticker ni dulu kt entrance tau

buaya favourite adeeb..hihi

aaaaa..nk chuchaakk..ok2 dia panggil buaya tu cicak ye!

adeeb n papa..tgk tgk c kecik tu x abes2 dgn peace nyerrr..

fresh sgt kat atas menara neh

I like been here..sejuk mata..hati..fikiran..

love dis pic much <3

my kesayangan

2 org neh mmg x faham signboard tuh!!

see buaya tepi je dgn pagar tuh..

Family Gathering 11.12.11

11.12.11
cantik nye tarikh tapi boleh terlupa nak post kat sini pasal my family gathering..huhu
alkisahnya parents I dtg KL nk hantar kete kakak I n sambil visit paklong n I ler..hihi
so I n kakak dah plan nk hang out sama2..so weekend tu mmg full la..
pg2 ahad tu husband & I sempat service kete dulu before proceed ke umah Pakndak I kat Equine Park
dah janji nak lunch kat umah Pakndak I..mmg meriah abes la..siap pas mkn rest tido bagai..
then ptg sket I, family kakak and parents pegi ke Alamanda
plannye nak main bowling, then sape kalah kene blanja Johny's steamboat..huhu
then proceed to my house sume tido sane because the next day tu PH carry fwd..so I cuti lagi..best2
so yg take part on bowling ialah I,hubby I, kakak & hubby, anak sedara I & ayah I
ok2..I yg kalahhhh..aaaaaa...open table plssss..kikiki..tp kakak I topup sket..ihiks..tq along!
dah penat main bowling sume mkn dgn selera la..best2..
dah kenyang sume terus balik umah I je..
12.12.11
ajak parents n kakak I pegi mkn nasi kandar lawood kat Nilai..hubby I keje..
dah siap mkn kakak I proceed to KL then I bw parents pusing2 Nilai je..
mlm tu diorg dah blk Perlis

Lets enjoy the pics
adeeb punya turn ke? semua pandang dpn je? hihi

hubby in action!!

my cool daddy =)

kakak tercinta <3

I yang kalah..hahaha

us <3

sila tgk budak tecik tu..seminit pon xdok diam!

muka kakak I yg sgt penat..

sebahagian yg di order @ Johny's Steamboat Alamanda

my lovely parents

muka kelaparan adeeb..hihi..

sila perhatikan mulut I dan kakak I..membebel ape ntah?? kikiki

love my cool hubby's face =)