Thursday, 30 June 2011

Family Day JLM HQ :: Part 2 ::

Salam..hari ini duduk di office saje setle keje ape yg patut sebelum kuar audit lagi nx week..ok, lets continue pics of family day ya..
 cara mama utk adeeb mesra pasir.. =)
 dinner time
 peserta paling muda
 kebanggaan papa dan mama
 ready to walk..
 dgn yakin sekali langkah nye..like his mom =)
 toleh tgk mama..mama suh flying kiss but dia lupe!
 at last he make his own style..buka spec sndri n senyum meleret
 kalo menari i am the winner yaaaa
 tangan kaki sume goyang!!!!
 kami
 2nd day morning..time for swimming!!
mama ajar swimming,dia dh lama x swim..lupaaaa
he sooooo enjoy!!!

Friday, 24 June 2011

Family Day Ibu Pejabat Jabatan Laut Malaysia 11.06.11 :: Part 1 ::

 suke sgt mama bg dia berendam dlm bath tub
papa pulak ma suh rest dulu..penat drive
 bilik yg sgt besar dan selesa
 call sape tu syg???
 ready for sports!!!
 jln asyik pandang pasir..si geli pasir..hakhak
 kasih mama hingga ke syurga
 sesi memujuk utk mesra pasir oleh Acik Umie
 my baby youuuuu
us
 hausnye diaaa
 xcukup dlm cup..ini pulak..
 my hero
Hoki Telur..Dapat no.2 okeh group I..


Salam, haaa..ni half je pics..half lagi akan update dlm Part 2 nx week ok.. alhamdulillah hari yg ditunggu2 utk family day pon tiba..tq to hubby coz dpt cuti..syukur jugak kesihatan kami bertiga baik saje..walaupon jadual keje I sgt padat this month, tp alhamdulillah sumenye berjalan lancar..teratur lagi lah hidup ni walaupon penat Allah saje yg tahu..bertolak dari umah pukul 8.30pg..berenti sekejap dihentian sebelah sebelum tapah sbb adeeb muntah susu,agaknye dia mabuk kot..pening..sbb before tu dia main kat seat blkg..then dh cuci sume, minum susu baru dia dpt tido lena..1.30 smpi di Bota, Perak singgah lunch di kedai kg tepi jln..sgt sedap dan murah..around 2.30 smpi di Marina Best Western Resort..tmpt baru dan sgt selesa biliknye..luas gile utk kami bertiga..rest sekejap, 4pm turun untuk acara sukaneka..I masuk game hoki telur..wahh..main saje lah suke2..group dpt no 2..boleh laaa..then 6.30pm naik bilik siap2 utk dinner..bab neh yg plg best sbb I register nama si kecik utk fesyeniesta..dh le paling muda..pastu plg kecik lak tu..tp dia mmg berani naik stage..mostly xnk naik stage..dinner abes around 12am..sgt letih..naik je bilik tukar baju sume,adeeb abes je sebotol susu trus lena smpi pg..bgn pg, breakfast then layan adeeb swimming..waaaa..nanges2 xnak stop swimming..sambung lak dlm bath tub kt bilik :)

Wednesday, 15 June 2011

Outstation Mersing bersama yang tercinta 18.05.2011

Salam..alhamdulillah hari ini masuk office dgn semangat yg tinggi (kalo xsemangat,mmg EL je hari ni sbb penat xabes lg)..utk post kali ni I nak stori mori psl hubby and lil prince ikut I outstation ke Mersing last month..lets enjoy the pics!!!
bersiap sedia di pagi hari
madagascar tetap di hati nya
 dia pon sebokkkk
 tgk aksi si kecik ku
 restoren yg sediakan tmpt main..sgt bagus
 hubby with org office I..
 rumah lama dibuat restoren..menarik
 papa bawa main playground while mama working
 dah besar anak mama neh
 teringat mama ke syg???
 petang papa bw mama pulak main dgn adeeb
 1st time naik poney,langsung x takut okeh..
 tgk gaya dia..relax saje..
 belai2 poney yerrr
 pg sblm bertolak balik..dgn lori dia lah..
 iklan gigi
papa yg sentiasa bz dgn BB

Tuesday, 14 June 2011

Dari Miri Airport

Salam,now I'm waiting for flight back to KL..sgt xsabar sbb rindukan si kecik tu..alhamdulillah sepanjang peninggalan I pada baby sitter,adeeb behave..panda bawa diri di rumah org & luckily the whole baby sitter's family is so loving him..alhamdulillah at last I dpt baby sitter yg sgt baik setakat hari ini. Outstation this time actually is my first time carried out audit onboard..and no good when the ship is anchorage..kene naik bot ke kapal,ok lagi..but bila nail kapal yg beralun kuat..mak aiiii..sgt terukkkk..I dh muntah2..pening sgt rasa..mabuk laut lg teruk dr mabuk pregnant okeh!

Thursday, 9 June 2011

mood utk ber'family day'

Salam..
Wahh bulan ini sgt lah sibuk buat I ye..xpe,murah rezeki kan..so hari ni just short post..tgh sibuk dgn mood utk family holiday office I..first time I join because last year adeeb still baby so hubby I decide xpayah lagi lah join..lagi pon last year buat kat resort dlm hutan..so kami xnk lah ape2 kan..baby faham2 saje lah..but this year..we will enjoy!!! adeeb dah besar dan boleh masuk lumba lariiiiii...hikhikhik..I pulak yg excited sgt and I masukkan nama dia utk pertandingan fesyen even dia ialah paling muda okeh..kihkih..mana tahu kot rezeki dia boleh tambat hati juri..so,insyallah next post will update with the pics ya..tema utk dinner ialah "malam klasik menggamit memori"..so mari berRetro!! weehoooo!!
Doakan perjalanan pegi dan balik kami lancar dan selamat hendaknya..amin..
i'm soooooo excited as my mama..weeehoooo =D

Tuesday, 7 June 2011

Live from Kota Kinabalu International Airport

Salam dan selamat pagi...alhamdulillah keje di sini dah setle dan skrg tgh tgu boarding..flight delay 30mins..MAS pon delay jugak,Igtkn x le mcm AA tu kan..same je.dah le mata ni pedih melekat2 rasa sbb malam td xcukup tido.kejadian malam td mmg menakutkan..gangguan dr lelaki yg x kenal. Many thanks to Hyatt Hotel Management sbb cpt bertindak. Dengan Security guard lg tgu kt dpn pintu n escort to new room. Pagi td ms check out duty manager jupe I dan tanya condition malam td. They will blacklist that man from check in at their hotel. I tgk sendiri CCTV record tu mug org tu ade intention utk ganggu lagi. Dah le call bilk I ckp yg ntah pape..haih..mcm2 org ni. Owh forget it..xsabar nk jupe my lil prince.amik dia kat umah baby sitter nnt, nk bw dia jln2 kat Jusco baru balik umah.miss him n hubby sooooo much..can't wait for this weekend..my office family day at Pangkor..then nx Monday fly lagi ke Miri for ship sampling audit..I love my hubby,my son,my family and my job!

Thursday, 2 June 2011

Wedding di Bota, Perak






Salam sume..28 Mei 2011 kami makan kenduri jauh nun di Perak. Seawal 8 pagi I dah bgn siapkan lil prince..dia pon hepi saje lah tahu nak jln2..pukul 9pg bertolak dari umah..singgah breakfast di kedai kg dkt dgn umah, sgt best suasan kg di pg hari..adeeb spt biasa le kalo mkn kt kedai tu mesti sibuk nk kejar kucing..hehe..then trus bertolak ke Bota tanpa henti..ikut GPS saje lah..even I penah pegi umah kenduri ni masa abg nye kawen, tp dah lama..sah2 dh lupe kan..kami sampai umah pengantin pukul 1 lebih..time tu dah x ramai tetamu so boleh lah usik2 pengantin kan..
Actually wedding ni antara my best fren..Azrul dgn adik classmate kitorg dan juga rakan sekerja kami..Anith,adik kepada Hazwan..sgt special percintaan mereka dan I sgt suke mereka bersama..doa I mereka akan bahagia hingga ke hujung nyawa..tahniah utk mereka berdua. oh ya, dari awal lg I tahu tema wedding mereka di Bota iaitu Pink & Silver..so I decide kami pon nk pakai baju kaler pink so that masa amik gambar dgn pengantin akan jadi sgt sweet..adeeb pulak x penah ade baju kaler pink..ye la..boy kan, i xpenah nmpk baju baby boy kaler pink..tp i cari jugak..at last jupe baju Anakku..hehe..sgt cute dia pakai bj pink oke..sampai je,jupe pengantin jap kasi hadiah..then terus mkn..sgt lapar dan sgt selera tgk2 menu nye patin masak tempoyak..wahhh..mkn x igt tuuu..so, jom layan pic..
 baru bertolak slps breakfast..adeeb dgn baju pink nye!
gelak besar sbb mama kasi green light main lari2..
 pencuci mulut..kerepek pisang..favourite papa & adeeb
 gmbr 1st xjd sbb adeeb mcm pelik je tgk pengantin..haha
 ok..yang ni cantik..so sweet pengantin dan kami jugeee =)
 aktiviti kejar mengejar adeeb yg sudah lupa diri dan buat rumah org mcm rumah dia sajeee
 adeeb garu kepala sbb mama asik ikut bontot dia saje..kikiki
 tukar pampers time..sbb dh nk bertolak balik..siap dia kemas2,nnt naik kete mesti tido punyee
 pose wajib kami..mane adeeb???
taraaaa..sudah lena dibuai mimpi..kenyang mkn nasi myk dgn ayam goreng..

alhamdulillah..we safely arrive at Kinrara by 7pm..singgah umah kakak ipar I..lepak2,mandi sume..then kul 11pm balik umah..