Thursday, 7 July 2011

:: Jumaat yang mendamaikan hati ::

Salam Jumaat..
dah 3 hari masuk opis,setle keje ape yg patut then next week 10hari tak masuk opis..start from pegi course,then audit,cuti blk perlis,then outstation to Miri..after that no more outstation sampai lepas raya..insyaallah..bila nak balik perlis ni,teringat pulak kenangan 2tahun 3bln yg lepas..ape tu? my wedding lah kan.. =).. rasa mcm baru saje kawen..
then kenangan mengandungkan Adeeb Putra..4 bulan lembik.dah lps 4 bulan, dah boleh makan mcm2..tiba2 masuk 8 bulan je kene emergency deliver..huwaaa...menggeletar lutut kene operation..tp alhamdulillah semuanya selamat dan sihat..
membesarkan Adeeb memang mengajar erti kesabaran yang sgt tinggi..tiba2 rasa syahdu pulak..Adeeb dilahirkan pre matured..kecik..dan doctor dah bgtau mcm2 kemungkinan terhadap kesihatan dia..setiap bulan I kene bw dia check up segala segi di Pakar Kanak2 Hospital Serdang..memang dah kenal sgt dgn nurse2 kat situ dan dah tahu kalo nk cpt kene dtg time mcm mana,siap boleh breakfast dulu..alhamdulillah Allah sentiasa memudahkan urusan I even I sorg bw Adeeb sbb papa nye mmg susah nak cuti..I redha dgn tuntutan keje nye..biar I yg berkorban takpe..stage by stage check up Adeeb untill recently bila umur dia dah genap 1 tahun 8 bulan..doctor ckp.."ok mak,no more appointment after this..adeeb membesar dgn aktif dan baik"..Allah Maha Kuasa..alhamdulillah..hari tu lah paling bahagia buat I..syukur sgt..tak lagi risau tentang kesihatan dia..even dia pre matured, dia membesar mcm budak2 lain jugak..cuma size nye chomel mcm mama nye masa kecik2 dulu lah kan..(bak kata mother I,kasut masa darjah 1 mmg xde utk I..)
Alhamdulillah..impian I utk memiliki kerjaya yang stabil, suami disisi yg memahami dan anak comel yg menceriakan hidup kami, tercapai..Mudah-mudahan Allah sentiasa murahkan rezeki kami sekeluarga..

Terima Kasih Cinta
I <3 U
Bersama parents kami
<3
=)
nak jugak abadikan Arau tu ye

love this pic much
 
 suke sgt pic ni..wajah suci anak ku
 semoga kekal bahagia..amin
 kasih sayang tidak ternilai
after Paed Specialist check up last year..

Friday, 1 July 2011

Kemaman 18.06.2011 :: Part 2 ::

okeh..dah puas sume rest..5pm gitu i dah kejutkan sume org utk siap2 pegi pantai..so masing2 mmg bw layang2 ape lagi..layan lah layang2..mmg best..dah kenyang2,main layang2..dh dkt maghrib terus pegi cari brg2 boy..maklum le esok nye dh nk masuk asrama kan..dia dh sgt sedih..huhu budak manje xpenah dok asrama..dah setle beli brg, pegi dinner ikan bakar..kami sume x familiar dgn kemaman..jadi main belasah saje..tp price ok la kot urk 11pax rm200..dh kenyang sume blk lepak di bilik kakak i..sume berkg disitu..buat open room..hahaha..dah puas borak2..tidooo sbb soknye nk bgn awal..esoknye 8am,masing2 dh siap! yg nk masuk blaja nye..relax je xsiap lagi..haih manja betoiii..dh pegi breakfast nye terus pegi tmpt registration..then lunch dkt2 tu je..mmg kene sembelih..mkn ape je,kene smpi rm150! baik mkn ikan bakar je..then hantar dia msk asrama..part neh sume dh xceria je..mak i laaa..dah sedih2..sob..sob..adik I pas salam sume..terus je naik tangga xtoleh blkg lagi..comei!! hahahaha..gelak2..jahat tul..masa i dulu pon i nangessss..tp i pompuann..xpee..haha..jom layan pics!
 romantik nye mereka..mak ayah <3
 beli brg acu, dpt lori diaaaa
 dinner ikan bakar
 main lori sampai bawah katil!!
 sgt berdisiplin masing2..tgu turn nak main iPad
 boy
 anak ayah
 mak sedihsedih
 merencana kan masa depan boy..insyaallah
 sgt manis gambar ini
so sweet..muahhh

Kemaman 18.06.2011 :: Part 1 ::

wahh..kalo ada yg perasan, kerap btol family and I berjln2 kan..ok kali ni ke Kemaman utk hantar adik bongsu I masuk study short course di sana..I yg register kan dia online dan syukur terus dapat..I nak dia jugak dlm dunia marine spt I..kalo boleh I nak kakak n abg I juga involve dlm dunia marine ni becoz peluang ialah sgt luas..mungkin suatu hari nnt akan jd kenyataan..kami 4 beradik berjaya dlm dunia marine..insyaallah..kite kene pasang angan2 ok..x kene bayar pon..ok lets start about this Kemaman Family Trip =)..on friday my mom,dad,kakak dan anak2 sampai di tmn tun damansara..then kakak i pegi tdo rumah adik ipar nye kat wangsamaju..so mother i suh i pegi amik dia,ayah n boy then stay rumah i..dh mkn kenyang2 umah maklong i terus balik ke banting..adeeb spt biasa if ade tetamu kat rumah mmg lah sgt payah nak tdo..nak ajak org main even acu n tok dah tdo..dia still lg main dgn wan nye..then i paksa lah tdo..if not cane i nk tdo jugak kan..Saturday morning bgn awal je masing2 like mcm excited nk ke kemaman..haha..bw makayahboy breakfast di kedai kg yg slalu kitorg singgah..dah kenyang2 trus ke gombak and jupe kakak i kat situ..then kitorg teruskan perjalanan..singgah lunch di RnR Temerloh utk pekena ikan patin!...dah kenyang masing2..naik kete sume tido kecuali si driver lah..sian hubby I..tp mmg dia pon lalok jugak sampaikan dia xsedar dah exit last tol!!!..arrrrhhh sume dh gelak2 sakan golek2 sbb mcm xcaya dia xsedar yg dh kuar tol pon nk menuju ke hotel..hakhakhak..from dat time sume dlm kete xbrani tdo takut hubby i buat lawak lagi..kahkahkah..syg hubby i nehhh..oh ya..kami naik 2 kete..ayah,boy,nabil with us and the rest naik kete kakak i..sgt selesa lah kan..family kami mmg begini,nk hntr sorg je study tp pegi sume kec abg I coz xdpt cuti..samapi hotel 3pm sume naik rehat dulu..si driver2 lena baik punya cover yg td ms diorg drive penumpang2 sume tido kan..so i pon xkesah lah..layan saje anak2 kami neh..asik lah berebut main ipad2 i tuh..hehe..syok tgk..pandai pulak diorg take turn ok..termasuk si kecik I =)..dan bilik hotel ialah sebelah menyebelah..makanye pintu bilik dilarang keras utk tutup rapat sbb si hero bertiga itu ialah asyik lah kuar masuk bilik..sgt menghiburkan!!!
RnR Temerloh
tempat kami beradu utk 1 mlm
makan ptg di tepi pantai
yey!! dh x geli pasir lagi...
mamalong chenta kamu adeeb
mahal pics neh sbb ketiga2 mereka beraksi serupa!
 tok layan cucu2
pak bashir's daughters
 suami kuuuuu
 syg mak n along
 anak dara Mawi & Yati
along + adeeb + I + boy