Thursday, 24 November 2011

:: 25.11.2011 ::

Alhamdulillah..ucapan pertama pagi ini sebaik I membuka mata..syukur masih diberi peluang utk hidup di bumi Allah ini..terus I toleh tgk si kecik Adeeb Putra yang nyenyak dibuai mimpi..syukur I masih ada utk dia..terus capai fon dan tgk ade bbm dari si dia Azlan Hamzah..suami tercinta..ucapan birthday yang sgt menyentuh hati..dia di office..thanks syg..terus I bangun bersiap2 utk ke office..bersemangat hari ni..pakai jam baru pemberian hubby tercinta..aura nye lain.. <3

27yrs sudah..rasa mcm baru abes study..mcm masih muda..tapi hakikatnye lagi 3yrs nak menjangkau 30yrs ya..x lama dah tu..tetiba *sila buang perangai budak2 yg berbaki di dlm diri ye!*..ahaks..hubby I je tahu apekah perangai ituuuu??..syukur di saat ini, hidup I hampir lengkap..kadang2 mcm x percaya dah ade anak yg berumur 2yrs..eheee..adeeb pon mesti best dpt mama havoc neh..happening..kdg2 buat mcm kawan je dgn si anak..menyanyi,menari,menanges bersama..setiap hari I sgt terisi..rs setahun berlalu sgt pantas..tp ops..I need 1 more year before having 2nd baby ya..nak capai target kami suami isteri dulu..insyaallah 2013 nnt I inform ya..wahh lame tu..

November yg dinanti akan berakhir..another few days will fly to Singapore for 1 day task..then welcome December..ya another month yg dinanti..end Dec akan cuti panjang..spend time with hubby and prince..
<3

<3 <3 <3

Tuesday, 22 November 2011

:: sweet moment to remember ::

Salam..alhamdulillah hari ini ketenangan itu kembali..agak melucukan..since Isnin mlm pas tgk bola tuh hubby I pelik ja perangai nye..mmg I xpuas hati lah kan..melarat2 jadinye..smpi Selasa pon xbaik lagi..I igt blk keje nk ajak mkn mcD nak ok kan blk la keadaan..tetiba otw back tu hubby bbm ckp nak kuar teman membe dia beli brg kat Alamanda..I nk ikut dia xbagi dia ckp hal org..xboleh bw I..ok..mmg menambah bara dihati lah kan..I nak dia fhm yg xpyh lah pegi..pls spend time with us..dia ckp kul 8mlm nk pegi..ok..dah mcm2 I mengamuk..siap nak langgar kete depan lagi..mmg x fokus dah driving..sampai umah buat mcm xde pape berlaku coz member I follow balik nk tgk umah..dia nk sewa dkt umah I..then 7.30pm member I dh blk..I siap2 sume nk kuar dgn adeeb sbb hati tgh sakit..hubby I pulak sebok siap2 nak kuar..I dah start ckp mcm2..dgn nanges lagi..haha..ini kali ke bape ntah nanges depan dia..(tersenyum sendiri tgh taip neh..maluuu)...
dia kuar jugak..then pesan dgn I dia izinkan I kuar mkn saje then balik umah..I buat pekak saje..degil jugak I ni ye? hujan tgh lebat dgn kilat lagi..I tgu reda sket then bw adeeb ke Seng Heng..I mmg nak beli something utk adeeb..Portable DVD Player..sbb dvd player meletup kene kilat..dha beli sume..pegi take a way mcD..sian adeeb lapar asik minta nasi..sori syg..mama drag u dgn perasaan mama neh..tgh Q kat drive thru hubby tnye dah mkn ke blom..I jwp blom..dia nk tapaukan..I ckp xpyh..then terus balik umah..tgh suapkan adeeb,dia blk..tegur I mcm xde ape2 berlaku..I mmg menyampah la time tu..haha..berdosanye I..pastu hubby ckp I lupa tutup lampu dlm Citra..I buat xtau je tp dlm hati risau gak sbb kang btol esok nk keje xleh start kete..tp bertahan neh..ego..3jam pastu br pi tgk..time tu pukul 11.30pm..buka pintu tgk xde ape..pegi buka pintu sblh driver tunduk tgk xde bende..elok tgk kat meter kete je..I nampak satu kotak cantik.....
suprise!!   
Ya Allah..berdegup jantung...rupanya dia susah payah nak buat suprise kat I..I langsung tak agak sbb birthday I on dis friday..terus cpt masuk umah..aaaa...menangis lagi..kali ni rasa bersalah sangat sangka yg bukan2 kat hubby..dah minta maaf sume baru buka box tu...Ya Allah..tak sangka sangat dpt neh...
my idaman kalbu watch :)

My dear hubby,
Thanks a lot..mama xpernah minta utk dihadiahkan sst yg mahal..cukuplah ingatan,cinta dan kasih syg antara kita yang sentiasa ada dan kekal hingga hujung nyawa kita...mama hargai setiap kesabaran syg dlm hubungan ini..melayan kerenah mama..terima kasih syg..syg x pernah lupa utk buat something stp kali birthday mama yg biasanya bw mama beli ape yg mama nak..suprise xpenah lgsg buat,tp kali ni mmg sgt sweet utk dikenang..syg main mcm2 perasaan mama..berjaya ye!!! eeee...I love U so much syg...Thanks kerana menyintai diri ini sepenuh hati syg..Doa mama Allah berkati dan lindungi hubungan suami isteri dan rumahtangga kita hingga hujung nyawa..amin...

Tuesday, 15 November 2011

Weekend 12.11.2011

Salam all..tgh frust sket xdpt transfer pic dr BB ke laptop neh..nape ntah jd xjupe lak..before ni snang je..nak transfer pic hubby ms weekend ari tu coz hubby sebok jd camera man amik pic wife n lil prince so xde la pic hubby dlm camera tuh..huhu..anyway, dapat jugak kami meluangkan masa bersama stlh hampir sbln xdpt hang out bertiga sama2..asyik bz saje suami isteri haaa..mula2 i ajak hubby pegi The Curve sbb utama nak mkn kat Marche kat sane..then nak cari kasut..hubby ckp ok..but otw tu rase mcm bazir masa kot jln jerk..jauh nak sampai ha since dah kuar umah 1pm sbb pagi tu pas breakfast ns grg I masak..hujan lebat sgt..so hubby tido semula dgn perut kenyang..maka nya kuar lah 1pm..so i ckp dgn hubby kite pegi IOI Mall je lah coz akan lalu situ gak..dlm otak neh nak wat suprise kat hubby nk blanje dia makan kat Seoul Garden..then ckp cari je lah kasut kat situ ade kot sbb I sgt cerewet nak beli kasut keje..dah sampai IOI Mall tu,dpt parking pon senang..then jln2 dulu hubby beli seluar dia..then I pon nak sbb tgh murah gile..sale 70% kau..dah beli rase cam lapar je..pegi le kat Seoul Garden..hubby ckp x lapar lagi..ok jom cari kasut dulu..puas jln kat Dr.Cardin gak ade boot yg i suke..snang utk pakai ke outstation..jln berejam kat airport..tak sakit kaki..so beli..pas tuh turun balik ke Seoul Garden..org tu ckp full house! kalo nak mkn gak kene tgu 1 jam stgh!! owh so frust..then hubby suggest mkn nasi beriyani je lah..okeh..kuar then pegi ke JM Bariani House..kami mmg suke mkn situ..yummeh..adeeb pon ke main selera..papa suap dia mkn..mama suap dia mkn..hihi..dah kenyang,mcm awal lg nak balik..so hubby ajak pegi umah kakak dia kat Kinrara..okeh..lepak sana sampai 5pm..terus ke Salak Tinggi hantar kain I kat tailor..nak buat baju puspanita u! tp kakak tailor balik kg..tinggal je la kain tuh..nnt pegi semula lah..since masing2 gile kenyang dgn nasi beriyani..terus blk umah..singgah beli satay kat umah tuh..konon 15 cucuk cukup la kan..dlm kete adeeb mkn 1..sampai umah 3cucuk lagi..owh I harus x cukup..haha..berebut mkn dgn hubby..syok gak berebut neh..dah tu perut mcm meronta2..owhhh..megi lah talian hayat yg ado...zaaaasss...tidooo.abes 1 hari yg penuh aktiviti..best jerk..so pics yg ada hanya lah di JM Bariani House je :)
mama kelam kabut adeeb dah start ketuk2 meja..lapar..huhu

"ayam goyengg"..tgk mulut comei tu..x sabar nak ayam grg tu..

terus dia ngappp..mama tgh amik pinggan utk dia tuh..

"dapp..beshh"..tu le dia kalo dpt feveret dia..hihi

tgk pipi tembam si comel mama..i <3 u adeeb..

suke sgt dpt ayam grg..sume ini pengaruh upin ipin ya..
my dear hubby <3
our order : beryani ayam goreng + daging

dah kenyang..aksi manja dgn mama tembam..


:: Aidiladha 2011 ::

Aidiladha 2011 hanya adeeb n mama balik Perlis..berdua..hubby I cuti hanya 1 hari..so I decide balik Perlis je lah..flight early morning Friday..turun Penang sbb mula2 plan kakak I yg amik then lepak umah dia..but last minit ubah, parents I dtg amik..wahh..sgt rindukan mereka..sampai je ajak ayah I pegi mkn nasi kandar la..then pusing2 penang pastu terus naik feri..saje nk bw adeeb merasa naik feri..rasenye hubby I pon xpenah kot naik feri? sgt mencabar bw adeeb naik flight kali ni ok..sbb dia dah bijak menilai masa..haaa..dah boarding, di ajak nye jln..dia pelik nape flight x gerak lagi..then pandai pulak pakai belt dok diam2 masa take off and landing..good boy..ape pon happy dpt blk perlis..tapi hati masih sayu sbb hubby tak ikut sama..aidiladha yang sederhana kali ni..jom layan pics..
muke adeeb yg tak mandi bangun 4.30am

nak pasang belt sendiri..ready for take off..

peneman setia adeeb..the cars..

adeeb with Wan Chet dlm feri

special pose from adeeb:)

best tau papa...

pelok mama erat2..

my mom baca paper dlm kete je..xnak turun..

adeeb with aunty dila at padang besar

termenung teringatkan papa jauh di mata tp dekat di hati..

kaseh mama hingga ke syurga sayang..

pagi raya

dalam kete nak pegi beraya

dalam kete kakak i nak ikut rombongan meminang

Queensbay sea side

mama akan terus memimpin kamu adeeb syg..insyaallah

happy dpt spend time together

Tuesday, 1 November 2011

:: Adeeb is 2 on 28th Oct 2011 !! ::

The simple decorations

Butter Toast utk cecah dgn kari special from Rawang..tq Makcik Yam syg

Nasi Ayam Goreng Rempah + Bihun Grg S'pore + Cheese Tart

Family Pengasuh adeeb tercinta..tq kak ton and fmly

Besday Boy isi minyak jap

Potato Salad + Kerepek Ubi

Tema Merah Hitam dis year

Si besday boy xmo berenggang dgn 'mak" n kakak2 nye

Besday Kek yg mama design utk anak terchenta

Upin Ipin

Dia buat tiup2 pulak ye!

Melayan tetamu yg datang

Muka mengantuk tahap 1

my luvly sister

Aksi malu2 kucing :)

Nyanyi time...

~happy birthday toooo Adeeb~

Tiup lilin cepat!!!

Potong Kek..muka mengantuk tahap 2

Tetamu yg hadir

With papa..muka mengantuk tahap 3

Besday gift from mama+papa+abah+yom

Adeeb dgn hadiah2 nye
Happy Birthday to our dear lil prince Adeeb Putra bin Azlan..semoga syg mama n papa membesar dengan sehat, mendengar kata, rajin belajar (skrg dh pandai kira 1-10,dh pandai ikut A-Z,dh kenal gambar2,dh pandai nyanyi..dan mcm2 lagi)..alhamdulillah..sgt manja dgn org yg dia syg..sempena 2nd birthday Adeeb, mama n papa dah plan utk buat makan2 di rumah..yes,mama masak sendiri dgn chef import, kakak yg terchenta Nor Hayati Bashir..yg Adeeb panggil "yommm"..refer to mamalong..hihi..
Seawal pagi Jumaat kami 2 beradik keluar beli brg basah dan kering utk masak esoknye..menu nye ialah : Nasi Ayam Goreng Rempah, Bihun Goreng Singapore, Cheese Tart, Potato Salad. on that night dpt sms dari my makcik ckp nk sponsor kari utk dicecah dgn roti ape2 la..so we decide beli roti kat kedai kek saje la..butter toast..sedap mkn dgn kari..Jumaat mlm jugak lah we all yg kat umah tu buat decoration..simple saje..tq to adik I,boy n anak2 sdara I neena,nabil,nazmi..yg tolong deco same2..kakak n I of course la jd chief kan..hehe..siap deco 11.30mlm,masing lapar trus I bw mkn kt kedai thai kat umah tu..dah kenyang blk tido saje...zzzzzz...
Pagi Sabtu yg indah..terus I n kakak I siap2 bahan utk masak,perap ayam n mcm2 lagi..by 12.30pm sume dh siap masak n I kuar amek kek besday boy..puas hati tgk kek tp ade yg tak berkenan part bunga2 besar tu..dah pesan xnak, buat jugak..xpe lah..luckily kek nye sedap..
Then majlis start 3pm, dah ade tetamu yg dtg..berterusan smpi 9pm..alhamdulillah puas hati dpt buat mkn2 utk kwn2 dan sedara..yg penting Adeeb sgt happy..