Monday, 29 August 2011

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri semua...
Ketika ini hubby, lil prince, adik & I baru bertolak balik ke Perlis kampungku..(xde la kg sgt pon sbb umah parents I kat town)..
Since Sabtu lagi dah kemas2 sume..kemas umah,kain baju blk kg..sorg 1 beg ok sbb cuti pjg..then siap2 iron baju keje stok semgu utk lps raya..biar penat skrg jgn kemudian hari..heeee..disebabkan adik I ade kat umah minta tlg dia cantikkan umah ape yg patut..woooo..tq adikku..(mmg patut la kan,I dh belikan kasut raya idaman dia)..kehkehkeh..
Ohhh sgt excited since adeeb dah pandai jln comel2 neh kan..dah pandai sebut "uettt" (duit..kalo nmpk angpow)..so ms isi duit raya dlm angpow dia lah plg sebok minta..hihi..jgn pegi beraya dia minta sudah..mama x ajar okeh..yg bestnye, I try kan dia baju melayu complete kain sampin..dan2 dia pgl I masuk bilik solat,minta sejadah..dia nk solat..then trus dia duduk kat sejadah rukuk,sujud n angkat tgn berdoa..tiba2 perut I rs mcm ade aircond..sejuk perut mama ni adeeb..alhamdulillah..
oke..I akan beraya di Perlis selama 3 hari, then pg raya ke 3 bertolak blk Temerloh,Pahang..Ahad blk Banting dan Isnin dah start keje..
Doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik ye..
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin

Tuesday, 23 August 2011

Testing from BB

Sebab nak cuti raya yg panjang n senang utk update blog I, so try utk post from BB ;)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Aidilfitri Preparation

Alhamdulillah..
Hari ni dah 24 hari umat Islam berpuasa..syukur Ya Allah kesihatan kami sekeluarga baik2 saja..
Cuma nya..minggu pertama Ramadhan I demam teruk..tp alhamdulillah wpon rasa sgt terseksa,tp memikirkan adeeb, I kuatkan semangat utk melawan demam n after 5days baru baik..syukur..dan minggu terakhir Ramadhan jugak dugaan dtg bila ada org pecah masuk umah parents I..tp alhamdulillah dia x apa2 kan parents I sbb dia pukau..brg yg hilang boleh diganti..nyawa? Ya Allah, Kau peliharakan lah keselamatan kedua org tua ku..
Ok..masuk cite preparation raya utk dis year..kami bertiga bersederhana saje..sebelum puasa dah pegi cari baju melayu adeeb n baju kurung I..tema kami hitam dis year sbb hubby I nk pakai baju melayu hitam dia yg ada..xnak membazir sbb pakai 1 hari je pon..so hubby I just belikan kitorg baju raya n dia beli jeans n baju jln2..beli awal baju mama n adeeb sbb baju mama, nak jahit manik sendiri..baju adeeb pulak kene alter pjg tgn n kaki sbb anak I kiut miut..hihi..
Then the nx week pegi beli baju n seluar jln2 adeeb pulak..cari kasut,tp hubby I mmg xberkenan tul yg ade kat JJ tuh..so yg dpt baju adeeb n jeans..then trus dr Klang ke Putrajaya sbb dgr ade Karnival Hari Raya..mmg rezeki adeeb lah, skali ade kasut Larry..mmg hubby I berkenan sgt..sambar 2 pasang..rest time I on Friday, pegi shah alam..dapat pulak sampin comel dia..kopiah Tokya dh belikan utk cucu yg plg kecik neh..so lengkaplah persiapan raya utk adeeb..papa n adeeb dah settle..mama masih pending tudung..the nx week pegi buka puasa kat Alamanda..pusing2 ade bazar raya..singgah then ade tudung yg berkenan..hurm..yg tinggal kasut I je asik xberkenan saje..Friday ni lah, last call kat JJ bukit tgi..
Kuih raya pulak kakak I yg buat semua..so settle lah bab tu..utk rumah, just beli karpet saje sbb mmg xde karpet lagi pon kat umah tu..tgu adeeb besar baru beli sbb Doctor ckp pre-matured baby sgt sensitif..so we decide nanti2 lah..so now the right time..zasss half bonus yg dapat..kehkeh..
Akhir2 Ramadhan jugak lah hubby I xdpt buka puasa sama sbb Iftar Invitation dia utk dia sorg saje..sedih sgt tau..nyampah tul org yg jemput tuh..ape la sgt stakat wife n baby yg mkn sikit je pon kan..tp I ok je lah..semangat nk blk umah mak I lagi menggunung dan dpt mengatasi rs sedih tu..
Agenda pasni nak basuh baju raya sume n iron baju raya, iron stok baju keje pas cuti raya, nak kemas beg balik kg..weeehoooo...

Birthday Sofea my niece 30.07.2011

Assalamualaikum..hari ni adalah sgt x bz..buat masa ni lah coz pg2 td I dah setle kan keje siap2..post utk kali ni nak cite pasal birthday Yaya yg ke 7..utk party dia, kakak ipar I request I buat kan puding cocktail..mule2 I nk buat baked macarony tp kakak ipar I ckp takut nnt x cukup n kesian pd yg xdpt mkn ke..so puding senang,dessert byk jenis lg yg ade..alhamdulillah menjd dgn elok skali puding I even buat 12tgh mlm dgn adeeb yg dok sebok nk tgk mama dia buat ape kat dapor..kejap2 dtg off kipas dapor, I jerit dia on balik..so sweet my little boy..so esok nye bgn pagi siap2 pegi Lowyat KL coz nk belikan adik I notebook..jenuh jugak lah menunggu,kakak ipar I keep calling tnye mana x sampai2 lagi coz party start 5.30pm..by 4.30pm notebook siap install sume, trus rush ke umah kakak ipar I..just nice sampai, guest pon xde lagi..balik pon dekat kul 9pm..kenyang..letih..but enjoy..so jom layan pics...
kek besday Yaya

her friends..I nmpk bambam kan..

the foods..haa puding I yg dlm bekas kristal tu..potong je trus mkn..

adeeb pon nk join mama..tp kt blkg je la ok..

sebok mata dia tgk ape org nk buat dgn kek tuh..

ramai guest..

si kecik yg xreti dok diam..huhu

Thursday, 18 August 2011

Birthday Party Invitation at Wangsamaju 24.07.2011

Julai ni mmg byk btol berjln time weekend..so this time adik abg ipar I, Kak Fiza invite for his son's birthday party..celebrate utk sume yg lahir on July..termasuk lah anak2 kakak I yg Jan tuh..hehe..bg meriah je..byk kek..yg penting we are so enjoy..si kecik tu lah plg enjoy..siap menari bagai..makan pon meriah..I usah kata lah..lepas mkn, mkn lagi..hehe..jom kite layan pics ya..
mamalong miss him soo much

adeeb ok je clown kat sebelah tu

adeeb pon rindu mamalong

my love hubby

with my love sis

clown tu mula2 kasi kat I dulu hand flower tu,then sume bekenan..so dia buat utk sume..

i love eat!

face painting yewww!!

soooo cute that face painting

we love each other soooo much

owh..adeeb pon sama asik mkn sajeeee

yang diraikan

mane mata saya???

transformers senyummmmm

mcm2 aksi dia, tgh menari neh.."i like o move it..move it.."

short leave at my hometown 15 July 2011

Salam..post kali ni yg bulan lepas punye story okeh..hari ni baru ade mood utk upload pic2 yg ade dlm camera..
kepulangan kali masa ni sebab attend wedding cousin I..tahniah buat Dekmat..masa akad nikah di Kelantan I xdpt ikut,so kat Perlis ni wajib lah balik kan..balik wedding tu ajak hubby pegi C-Mart, supermarket blkg umah mak I cari kolam utk adeeb..ape lg sgt suke la dia..jom layan pics :)
Pengantin baru 2tahun 5bulan 4hari :)

Nice wedding cake

Bapa pengantin lelaki..my Pakngah..sweet je senyum

with my cousin Deq Yanie

sweet pengantin

sempat lg gosip dgn cousin I, Kakyong

anak dara kakak I..Neena..

Happy Family insyaallah..

Pengantin mkn beradap dgn tetamu diraja..yang hujung ni Paklong I..

suke sgt tgk diorg..tahniah Dekmat..

Masa utk swimming!!!!

Dah besar anak mama..syahdu nye...

Macam2 aksi dia haaaa

Friday, 12 August 2011

Ramadhan ke 12

Ramadhan..sudah 12 hari kite berpuasa, baru I ade mood utk mencoret di sini..
Alhamdulillah bertemu lg Ramadhan kali ini dan tahun ke 3 berpuasa bersama suami..alhamdulillah..
Puasa kali ni bertambah meriah sbb si kecik dah pandai mkn sendiri dan sgt bz dikala mama dan papa berbuka..masa sahur kami kene bangun perlahan2 supaya dia x terjaga..sgt menghiburkan anak yg satu ini..
Puasa pertama semangat masak sahur dan berbuka hingga puasa hari kedua..hari ke 3 puasa, I kene demam panas suhu sehingga 39degree..abes sakit sendi sume, lembik..out of service..melarat selama 3 hari..puasa ke 5 hubby ajak balik ke Temerloh, dlm x larat ku gagahkan jua sbb nk ubah angin..moga2 angin kg dpt beri kesegaran..sehari semalam di sana, badan pon dh rasa fresh..hepi sgt..tp blk umah semula,lembik lagi..x lalu makan..ubat dah stop just minum 100plus..alhamdulillah,genap seminggu x sihat, i kembali spt biasa..selama tu lah I x masak..sbb sgt x selera tgk dapur..semalam,puasa ke 11 baru kami berbuka di kedai..hubby i bw ke aunty aini garden cafe,nilai..suasana kg yg mendamaikan..dan hari ni berbuka di luar lagi sbb brg dapur dah abes..x sabar nak cuti blk kg..rindu mak I..hari2 call pon  x puas..