Wednesday, 10 July 2013

Ramadhan Bulan Mulia

         2nd Ramadhan..Alhamdulillah..manage utk siapkan sahur dan berbuka dgn teratur..dan yang penting dpt juga menunaikan solat terawih dirumah dgn tenang dan khusyuk insyaallah..semalam saja I google tentang solat sunat witir..dan ade tertulis yang doa selepas solat sunat witir itu dimakbulkan Allah insyaallah..tadi blog walking, then terjumpa juga yang bertulis bahawa sebulan bulan Ramadhan..doa kita dimakbulkan Allah insyaallah..24jam 1 hari..berdoalah..tanpa jemu..dan hati yg ikhlas..
        Doa..setiap solat, I berdoa..kesejahteraan kedua ibu bapa I dan mertua I..kesihatan mereka..dan lain2 yang berkaitan diri I dan keluarga kecil I..doa yang 1 lagi x pernah I tinggal ialah dikurniakan zuriat yang ke-2..lately ni betapa tingginya keinginan untuk mendapat 2nd baby hanya Allah yang tahu..bukan sebab org sekeliling bertanya..buka juga sbb teringin bila tgk kwn2 lain dah bertambah anak..tp itu naluri setiap wanita dan ibu yg rasa sudah stabil dgn keadaan hariannya..masuk bulan Ramadhan kiranya dah setahun I buka IUCD..sebab tahun lepas buka pada bulan Ramadhan juga..masa tu ingat I dah preggy with IUCD sebab dah lewat 10hari period..balik je dr klinik,terus period..take away McD untuk adeeb dgn mama skali la makan..hihi..
       I dan husband redha..kami sentiasa usaha dan berdoa..bg kami,mungkin ini ujian Allah dan juga ada hikmah tersendiri..kadang2 husband I seolah2 memujuk..dia selalu cakap..'ade sorg pon xpe anak..syukur dah ade adeeb'..mmg betul kata2 husband I tu..I bersyukur di anugerahkan Adeeb Putra yang comel dan bijak..cuba fikir org yang berpuluh2 tahun kawen masih xde anak..mmg betul, jika kita dilanda musibah atau dugaan..cuba kita fikirkan org yg lebih tidak bernasib baik..lagi ramai..lagi susah mereka yg kita tak tahu..
       Dan...harapan dan doa I pada bulan yang mulia ini..semoga Allah makbulkan doa I untuk dapat 2nd baby..Insyaallah..Allah lebih mengetahui apa yang direncanakan..
Pregnant adeeb..2009..

1 comment:

  1. In Sha Allah..Allah telah lebih mengetahui yang terbaik utk kita.sebagai manusia yang diciptakan berakal hnya usaha & bdoa.Sue doakan kita sama2 mendapat izinNYA.amin

    ReplyDelete