Tuesday, 14 August 2012

Minggu terakhir Ramadhan

Sedih..sekejap saja masa berlalu..kita dah sampai penghujung Ramadhan..semoga kita dapat bertemu lagi dengan Ramadhan tahun depan..cite psl hujung Ramadhan ni, husband & I decide utk berbuka diluar saje..sbbnya byk invitation berbuka..
  • Jumaat, 21 Ramadhan ade invitation di Botanic Resort Club, Klang. Sampai just nice masa berbuka saje so terlupa nak snap pic..dah siap mkn sume I ajak hubby pegi Jusco depan tu je..cadangnya nak beli la t-shirt utk hubby sket..and nak cari sandal si kecik..sampai je papa jlnkan misi cari sandal si anak..I duduk je dgn si kecik tu sbb papa nye sgt cerewet bab kasut anak..dkt sejam gak baru ade yg berkenan..ok setle brg raya adeeb..then I ajak hubby tgk peti sejuk idaman hati since yg kt umah tu dh uzur sgt2 (maklum la peti sejuk hubby ms bujang!!..tp still sejuk bleh pakai cuma size le kecik..)..hubby ok je..then deal sume tetiba hubby buat suprise dia nk byr...cash...ketinggggg...yey...tq sgt2 hubby lovelove..sbb I plan just nk buat installment je xle terasa duit tu...terharu jap..then hubby ckp, "xpe..yg penting ma hepi.." huwaaaa mcm nk nanges disitu tp xbleh sbb dlm ms yg sama sebok kejar adeeb menyorok kat mesin basuh lah, peti sejuk lah..dh setle sume jam dkt 11pm dah.so xsempat la beli baju kt hubby..terus blk...
  • Sabtu, 22 Ramadhan..hari utk all out house cleaning..since I bercuti x puasa, mmg all out abes lah..mop lantai, mendobi 3 bakul baju termasuk baju raya sume, cuci peti sejuk lama n ubah (ni mmg cari penyakit,tp tolak sikit2 laaa..) and iron stok baju keje..si kecik mmg behave kalo mama nye mengemas umah as long as tv tu channel 613 jgn ditukar lagi..oh dah siap house cleaning, janji dgn tailor nak amik baju kakak I & I..so lajulaju pegi Salak Tinggi 1pm..dh sangkut borak dekat sejam, lajulaju balik sbb kang peti sejuk nak sampai..elok sampai umah, staff JJ call ckp lewat sket..ok la I ckp before 6pm la sbb nak pegi berbuka umah kakak ipar I kat Kinrara..mmg ngam2 diorg sampai, dh masuk brg je terus bertolak ke Kinrara..alhamdulillah just nice sampai..kakak ipar I masak byk sgt..sedap2 belaka..tqvm akak <3..then dh berbuka lepak borak jap, massage badan masing2 dgn kerusi urut baru brtolak ke umah kakak I di wangsamaju..tido sane sbb soknye nak berbuka umah kakak I pulak..adil..hehe..sampai umah kakak I dkt kul 12tgh mlm sbb jem teruk..org bz cari baju raya kot..hubby I sampai je terus nk tido sbb dia keje pg tu..awal bgn n x rest lagi..so I flw kakak I pegi downtown...pekena charkuetow bagai 2am baru blk..pengsan sume masing2..5am bgn sahur, sambung tido..tp I 9am, dh bgn xleh tido...
  • Ahad, 23 Ramadhan...dah bgn pagi tu rase mcm bosan xde ape nk buat..hubby I kuar pegi lowyat sbb dia ade mission (brg kamera nye)..I xnk ikut coz nnt jenuh nk berdukung si kecik tu..pegi dapur kakak I tgk ade roti..tinggg teringat nk buat puding roti sos kastard favourite I..kakak I lak, nk buat choc cake..ketung ketang ketung ketang adik beradik kt dapur buat dessert..siap..dah xtau buat ape lak pastuh...pegi la ke JJ setiawangsa tuh..hoho byk la benda nak buat kat situ kannnn..dapat la sepasang baju tido..tu pon guna voucher JJ yg dpt beli peti sejuk tuh..hihi x terasa la duit kan..kul 5 baru blk then kalut masak berbuka..I buat daging masak merah,sayur campur as requested and byk lg lauk lain yg kakak I sediakan..pas berbuka hubby tidoooo smtra nk tgu kwnnye smpi,nk jupe..I naik kete terus tido..smpi umah dekat 2am..sambung tido laaaa
1st time buat.. :)


No comments:

Post a Comment