Sunday, 18 March 2012

3rd Anniversary Celebration in Bandung :: Part 1 ::

Assalamualaikum
Alhamdulillah..tanggal 15.03.2012 genaplah usia perkahwinan kami yg ke 3thn
terasa seolah baru semalam kami melayari bahtera perkahwinan ini
sepanjang 3thn sudah pasti ade masam manisnya
tipu lah kalo manis je kan..tp xpe..itu lah penyeri rumahtangga
alhamdulillah rezeki utk kami bercuti lagi kali ini
sudah tentunya bertiga..destinasinya jauh sket dr last yr
so tiket+hotel dah booking since august last yr
sengaja amik flight plg awal 6.35am on 6th March 2012
kami xnak membuang masa begitu saja
seawal 3am dah bgn utk siap2 ke airport
yang paling mengejutkan, si kecik bangun tanpa dikejut dan tanpa tangisan!
tetiba je dtg kat I kat dapur "maaa...alaannn" (ma,jalan)
hehehe..then we decide mandikan je la dia kasi fresh
4am gerak ke LCCT..selesai check in sume having breakfast at McD
dia sebok jln sana sini haaa

sudah nya nanges sbb xsabar nak kuar

we bring 2 luggages only

mama jd kelam kabut dgn budak tecik ni tauuu

alhamdulillah sepanjang perjalanan adeeb tido saje
ngantuk la kan bgn awal sgt
kami selamat sampai sana pukul 8.35am
agak sesak di airport sbb kaunter imigresen hanya 2 saja utk menampung 1 flight 
mujur adeeb behave dan diorg xbg keutamaan lgsg kpd yg ade baby
sabar saje la kan
then kami amik teksi utk ke Orange Homes
rehat sekejap sblm meneruskan misi di hari pertama
adeeb buat muka malu2 pulakkk

baru sampaiii

my encemsss

kat sini boleh la bergambar bagai..lcct xdpt laaa

airport nya..klasik..

teksi cost us Rp.30ribu airport ke hotel

thanks to hotel mgmt coz bg check in awal
dah naik bilik sambung tido jap mandi2
then siap2 utk ke Pasar Baru
we decide for 1st day just amik teksi je utk gerak ke mana2
so hotel call teksi utk ke pasar baru which cost us Rp32ribu
kami trus shopping sesiap include souvenir utk family n kwn2
lets the pic tell u the story!
pandangan dr dpn bilik

jommm..pakai t-shirt saje plg selesa utk bergerak byk ye

kami xperasan dia tampal sticker bedak kat dahi :p

susah tul dak kecik ni nk tgk kamera

Orange Homes..our 4days stay..selesa..

tgh tgu teksi sampai..adeeb sebut "taksi"..hihi

tmpt 1st kami pegi D'Fashion Pasar Baru..pk2 kami decide trus buat je la baju raya..lihat suami I ..sehatt..alhamdulillah

tgh discuss dgn tailor utk buat baju

budak kecik ni tgh tgu turn utk diukur

mama tgh pening pilih kain..at last papa yg pilih dan tetapkan colour..huhu

mula2 behave je ha org ukur badan dia

pastu mama kena pegang sbb asyik lari sana sini..kekeke

turn mama pulokkkk

dah setle beli brg sume..5pm gak le balik hotel..adeeb penat sgt smpi tertido..

sementara tgu siap nk turun dinner,dia jlnkan projek..mkn susu..

dinner at hotel's cafe saje sbb nk rehat puas mlm nye..esok ade misi besar..

hubby..I <3 u..

No comments:

Post a Comment