Monday, 20 February 2012

Kreatif nya Adeeb Putra

sebenarnya banyak sgt kreativiti si kecik ini..tp mama update yg the latest je lah kan..ni mmg perangai dia dari kecik..dia akan berdikari bila mama buat keje umah..maksudnya dia x kesah pon la I nak masak, nk membasuh, nak buat keje umah lain2..dia akan main mainan dia dan akan kemas semula (cara dia lah)..memang I dah ajar bila xnak main..put all back..dia dah fhm ayat itu..hehe..tq syg so nice to mama..sejuk perut mama mengandungkan kamu Adeeb Putra..
ni masa tgh bersantai di ptg hari..I layan tv..tgk2 dia panggil "mamaaa..alannnn.." (mama,jalan)
bijak la dia letak kiub2 yang tgi di belakang so stabiliti ada di situ..
mula2 tgk dulu..nk pastikan bende tu btol2 stabil..

then tolakk..jalannnnn.. ;)

ini pulak bila dia nak tgk cite katun feveret dia di dvd player dia lah..antara katun yg dia ulang2 tgk skrg ialah The Cars, Ice Age, Mickey Mouse, Upin Ipin, The Smurf..dvd tu I yg akan pasang but then dia yg akan play, fwd, rewind, stop dgn sendirinya..huh..pandai2..mula2 I mcm cuak gak takut rosak..tp dia tau lah jaga brg dia..penah skali dia terjatuh kan dvd player tuh..menagis bagai kene pukul! di situ nmpk la dia terlalu sygkan dvd player itu..ditambah kreatif bl nk layan katun2 tuh siap amik bekas kepok ikan + air..enjoy ja ha..
see how adeeb so enjoyyyyy

orait..ini pulak I tgh tgk tv..then terlelap..tetiba dia kejut I.."maa..maa..neno..neno.." tersenyum I tgk..ini lah pelajaran yg dia dpt stp kali on the way blk umah dr Klang mmg byk ambulans..so dia ade idea sendiri utk jadikan itu seperti ambulans.. :) yg lampu tu sbnrnya lampu ade sarung bentuk star..yg mcm org jual kat I-City tuh..di cabutnya sarung star tu..jadi la mcm lampu ambulans kan? alhamdulillah otak nye berkembang..I bagi dia susu Dugro saje since Doc pakar dia yg suggest..alhamdulillah sesuai..kecik2 dulu susu Anmum, susu pure soya tu..x igt dah ape..Dutch Lady..sume dh try..tp Dugro jugak yg ok..
kabinet tv tmpt faveret dia utk susun sume segala kete..lori..  
lastly pic ni I snap sebelum tido..dia mcm dah biasa tgk I n hubby dok pegang fon sblm tido..so dia pon tiru..hihi..fon papa la jadi mangsa..bak kata papa nye "adeeb byk amik gambar..papa tukang delete.." haha :p
dia siap pandai tukar theme lah..unlock tu dah terer sgt..
botol susu di mulut..fon di tangan..dvd di sebelah..

No comments:

Post a Comment