Wednesday, 1 June 2011

Tanggungjawab seorg wanita yg bergelar isteri, mama, pekerja dan anak

Salam..alhamdulillah dah masuk middle of the year..sepanjang 6bulan ni,x terasa masa yg pantas berlalu kerana tanpa sedar I sibuk dgn urusan rumahtangga dan kerjaya. Setiap kali hendak outstation atas tuntutan tugas yg hakiki, setiap kali itu lah sesuatu yg pelik akan mengganggu emosi I..ya,sudah tentu I sgt berat untuk meninggalkan putera kesygn di bawah jagaan org lain sepanjang ketiadaan I di rumah..dan kali ni utk pertama kali nye I terpaksa tgl dia bermalam di rumah pengasuh selama 2mlm..asalnye plan nak hantar pada kakak ipar I yg stay kt Puchong sbb before ni I penah tgk dia di situ dan sudah tentu dia ok sbb dgn family sendiri..tp kali ni atas sebab2 tertentu, I terpaksa hantar pd pengasuh. Tp I kuatkan hati dgn kata2 teman baik I.."Lin, baca al-fatihah dan doa semoga malaikat sentiasa menjaga adeeb ms nk hntr adeeb"..hati I sgt tersentuh..dan kata2 kakak ipar I.."insyaallah ok.." dan kakak ipar I pon ready bila2 masa if ade ape2..thanks to them..
I happy dgn kehidupan skrg..tetapi perlu byk pengorbanan dilakukan dan keredhaan dlm urusan kehidupan harian..I selalu igtkan diri I yg sebenarnya I adalah insan yg bertuah kerana mempunyai mak dan ayah yg sgt menyokong apa yg I lakukan..family yg sgt sporting..suami yg memahami dan anak yg bijak dan comel..rasa mcm dah lengkap kehidupan I. Semoga dgn restu suami yg izinkan I menerus kerjaya I akan diberkati dan rezeki kami sentiasa murah..amin..6-8hb I akan berada di bumi Sabah..semoga pergi dan balik selamat..(bukan xpenah outstation,tiap2 bulan kuar..tp kali ni syahdunye lain saje..)
 wajah ceria buah hati I
 papa mandikan dia while mama xde kat umah
 umpan si papa supaya si anak dok diam =)
 bila dah si papa yg jaga,seluar lain..baju lain..hihihi
dr kecik dh faham ape itu 'rindu'..masa ni mama outstation..

No comments:

Post a Comment