Sunday, 3 November 2013

Adeeb Putra 4th Birthday Celebration

Alhamdulillah..28 Oct 2013 genap umur adeeb 4thn..Syukur dengan nikmat kurniaan Allah yg tidak ternilai ini..menjaga dan membesarkan adeeb bukanlah sesukar mana walaupun pada awal kelahirannya yg tak cukup bulan..berulang alik selama 1thn 6bln ke Hospital Serdang untuk monthly check up dgn pakar Paed sbb in-mature dan stay at NICU lebih dari 5hari..itu bukan sbb untuk I mengeluh..langsung tak terlintas untuk merungut tapi lebih kepada rasa bonding time antara mama dan dia..sbb stp kali check up I akan amik annual leave..mmg cuti abes setiap tahun..no carry fwd..takpe, yg penting anak mama sihat membesar mcm org lain..itu cerita 3thn lepas..sekarang adeeb sangat menyenangkan hati semua org..dgn kebijaksanaan dan kepetahan dia..alhamdulillah...
Asalnya masa I morning sickness ritu, I dh ckp dgn kakak I..buat kek je la mkn kite2 birthday adeeb nnt..xlarat rsnya nak buat party..tp end Sept..tetiba mcm dah ok dan beli sket2 brg utk party dia..adeeb pon xtahu mama nk celebrate..yg dia tahu request cake car je..so preparation I buat sket2, beli goodies bag,decorations..fikir2 nak masak ape..nk masak sendiri neh..so decide Mee rebus resepi mak I & kueteow grg saje la..itu yg simple utk I masak..then utk budak2 just buat candy buffet, grg nugget & wedges..then dessert I buat mix fruit cocktail..kek I tempah dgn kakak I je..sticker utk cake I order online..mmg puas hati..then kakak I yg sememangnya rajin baking neh..siap buat apple pie, honey cornflake, choc.cake utk dessert..tq along..we always love u..
Disebabkan 28th Oct tu Isnin, we decide buat mkn2 on 27th..Ahad..sbb Sabtu husband I keje..so Sabtu pg2 kejut adeeb ajak pegi Fresh Market kat Teluk Panglima Garang..kat situ 1 stop centre..semua ada..brg basah,kering bagai..so senang dgn keadaan I yg so so je kan..dgn adeeb lagi..so far ok beli brg dgn adeeb..senang je la dia dok je dlm troli brg tuh..yg mencabarnya bila dia nk ke toilet..haduiiii...dh mcm explorace mama neh..sbb dia dh x pakai diaper..so..cari budak keje situ jap,suh jaga troli..larilari bawa dia ke toilet..dah setle, sambung semula beli brg..4jam jugak lah membeli brg dgn dia..
Sabtu malam siapkan deco sket2..adeeb dah start excited..hehe..husband I keje lg mlm tu, ahad pg baru blk..pg husband I blk keje, siap sempat kuar breakfast roti canai kat kedai lagi..blk tu baru I start siap2 utk masak..so far ok la relax santai je masak sorg2..I siapkan mee rebus dulu sbb kakak I call ckp kueteow nnt dia yg gorengkan..
alhamdulillah walaupun hujan..juadah semua abes..jom tgk pics...
birthday boy di pagi Ahad melawat kawasan

tulang & daging lembu utk kuah mee rebus

kerang & udang utk kuah mee rebus

untuk kanak2 ribena

bahan2 masak

mak tercinta akhirnya tolong goreng kueteow

happy boy

1st guest my officemate

aimi my officemate

alhamdulillah tetamu yg dtg

menari2 dgr lagu birthday

happy birthday syg

cantik kek kakak I buat

love2

menunya..penuh table kecik I..

hubby & mak & cousins

neighbour

happy dpt birthday gift

ok..tak aci..diorg membaham tulang lembu di dapur..

No comments:

Post a Comment