Tuesday, 23 August 2011

Aidilfitri Preparation

Alhamdulillah..
Hari ni dah 24 hari umat Islam berpuasa..syukur Ya Allah kesihatan kami sekeluarga baik2 saja..
Cuma nya..minggu pertama Ramadhan I demam teruk..tp alhamdulillah wpon rasa sgt terseksa,tp memikirkan adeeb, I kuatkan semangat utk melawan demam n after 5days baru baik..syukur..dan minggu terakhir Ramadhan jugak dugaan dtg bila ada org pecah masuk umah parents I..tp alhamdulillah dia x apa2 kan parents I sbb dia pukau..brg yg hilang boleh diganti..nyawa? Ya Allah, Kau peliharakan lah keselamatan kedua org tua ku..
Ok..masuk cite preparation raya utk dis year..kami bertiga bersederhana saje..sebelum puasa dah pegi cari baju melayu adeeb n baju kurung I..tema kami hitam dis year sbb hubby I nk pakai baju melayu hitam dia yg ada..xnak membazir sbb pakai 1 hari je pon..so hubby I just belikan kitorg baju raya n dia beli jeans n baju jln2..beli awal baju mama n adeeb sbb baju mama, nak jahit manik sendiri..baju adeeb pulak kene alter pjg tgn n kaki sbb anak I kiut miut..hihi..
Then the nx week pegi beli baju n seluar jln2 adeeb pulak..cari kasut,tp hubby I mmg xberkenan tul yg ade kat JJ tuh..so yg dpt baju adeeb n jeans..then trus dr Klang ke Putrajaya sbb dgr ade Karnival Hari Raya..mmg rezeki adeeb lah, skali ade kasut Larry..mmg hubby I berkenan sgt..sambar 2 pasang..rest time I on Friday, pegi shah alam..dapat pulak sampin comel dia..kopiah Tokya dh belikan utk cucu yg plg kecik neh..so lengkaplah persiapan raya utk adeeb..papa n adeeb dah settle..mama masih pending tudung..the nx week pegi buka puasa kat Alamanda..pusing2 ade bazar raya..singgah then ade tudung yg berkenan..hurm..yg tinggal kasut I je asik xberkenan saje..Friday ni lah, last call kat JJ bukit tgi..
Kuih raya pulak kakak I yg buat semua..so settle lah bab tu..utk rumah, just beli karpet saje sbb mmg xde karpet lagi pon kat umah tu..tgu adeeb besar baru beli sbb Doctor ckp pre-matured baby sgt sensitif..so we decide nanti2 lah..so now the right time..zasss half bonus yg dapat..kehkeh..
Akhir2 Ramadhan jugak lah hubby I xdpt buka puasa sama sbb Iftar Invitation dia utk dia sorg saje..sedih sgt tau..nyampah tul org yg jemput tuh..ape la sgt stakat wife n baby yg mkn sikit je pon kan..tp I ok je lah..semangat nk blk umah mak I lagi menggunung dan dpt mengatasi rs sedih tu..
Agenda pasni nak basuh baju raya sume n iron baju raya, iron stok baju keje pas cuti raya, nak kemas beg balik kg..weeehoooo...

No comments:

Post a Comment