Friday, 18 March 2011

:: kenangan terindah part 2 ::

Honeymoon..urmm..xberapa honeymoon sbb I morning sickness teruk sgt..ade la pegi dekat2 saje such Langkawi. Gambar ni masa pegi Danga Bay..bawa skali family kakak I..

Alhamdulillah..selepas 2 weeks marriage, I disahkan pregnant..'bunting pelamin' org kate..rezeki kami cepat..kami sgt hepi..tapi I morning sickness yang sgt teruk..4bln lembik asyik kuar masuk hospital, kene drip air 22 botol..sgt hebat okeh..langsung xde selera makan, minum, mcm2 lagi lah..termasuk le nk bergambar..gambar ni pon officemate I yang snap..kalo I nk posing,mmg xde maknanya lah..mase ni kandungan dah 7bulan..

28th October 2009, 4.17pm, boy, 1.89kg..lahirlah putera kami yg diberi nama Adeeb Putra B Azlan. Dia lahir awal sebulan okeh sbb dia dah xsabar2 nak jupe mama n papa dia..actly sbb mama dia yang mkn durian xingat ke baby dlm perut tuh nite before..wahh durian dgn pulut mmg menyelerakan.so bgn pagi kepala asyik memusing saje..drive pegi klinik sendiri then doc ckp kene bersalin juga that day! berlagak cool lg I neh..doc ckp nk cl ambulance dtg amik I..ehh..xnak lah,nnt I suh kakak I bawa okeh..mase tu xsedar diri yang nyawa awak sgt bahaya ok..lagi call kakak then ajak minum teh ais n mkn maggie grg..mase tu hubby kat opis tgh setle keje sblm balik kat I..dh kenyang sume,doc pesan suh terus pegi Emergency hospital serdang. I pon turun dgn lenggang kangkong..sampai je kat pintu hospital tgk nurse n doctor tgh standby tgu I okeh!! "ni ke Pn Nor Haslinda Bashir?" nurse tu tanye.."aah,nape?"I tanye dia blk. "ehhh..cepat2 ke labour room,tukar baju,amik urine,check blood pressure..bla..bla.."..I dlm hati,awat depa ni kalut sgt..kena beranak la ka..xsakit apa pon..diorg xbagi I jln kemana2 ye,baring saje atas katil.on 5mins Doctor pakar sakit puan, Dr.Jamali dtg..pegang perut I yg bulat.."ala,comeinye baby dlm perut..kecik sgt ni..tp kite kene kuarkan baby hari ni jugak ye mak"..hah?mampos..kene operate lah?aaaaaa..makkkkk..papaaa..mane sume org neh..takuttt...jerit dlm hati saje lah kan..huahuahua..sebab I dah start panic,so I muntah balik sume yg I mkn, maggie grg..teh ais..then doc ckp..laa nape mkn sblm dtg td..so I ditolak masuk dlm labour room yg sorg2,sgt besar n sgt sejuk..then doc masukkan ubat utk elak dari sawan coz blood pressure terlalu tgi.mase tu I sorg2 hubby xsampai lagi..cl mak,nanges2..then hubby sampai..tenang sket..dlm mamai2 tuh..4pm,I ditolak masuk OT..tawakal pd Allah..6pm lebih gitu I baru sedar..bermula lah life I sebagai mama..

3 hari..masih di ward..
dah balik umah..kecik kan dia?..tp alhamdulillah sihat saje..
taraaa..membesar bagai juara!

No comments:

Post a Comment