Wednesday, 19 August 2015

Syawal 1436 H, Aidilfitri 2015 di Perlis

Assalamualaikum..lama nya I nak tunggu mood update blog ni datang kan... Sibuk keje 1 hal.. then nak menaip ni kena betul2 ada masa free mcm skrg le..hehe.. ok jom cite psl raya dulu yer.. Syukur Ramadhan kali ni dapat puasa penuh..baby kuat mama pon kuat..

Oh ya aturan baru utk raya..start tahun ni kitorg tak balik both kampung serentak. means, kalau turn Perlis, raya di Perlis saja sampai habis cuti..so next year turn Temerloh saja la..dah terasa penatnya nak travel jauh2 serentak ni..hehe..cukup la 6 tahun begitu yer..

Kami bertolak balik ke Perlis ptg 27 Ramadhan..singgah buka puasa di kedai dan meneruskan perjalanan..drive mmg slow je sbb keta byk sgt dah..anak2 tido nyenyak dah kenyang perut masing2..so I n husband gilir2 driving..yang plg best smpi je umah parents I terus sahur..hehe..then yg ditunggu2 juadah utk berbuka puasa la..semua yg I ngidam dapat mkn..alhamdulillah suka sgt la kan..

Tema raya keluarga kecil kami tahun ni purple..beli pon asing2..takde la sama betul kaler nye..asal purple sudah..hehe both ny kids so enjoy dpt duit raya boleh tahan juga la..terus mama masukkan dlm akaun diorg..abg adeeb je ade guna berbelanja sikit..beli Robocar Poli..siap beli utk adik skali..syg sgt kt adik smpi tak berkira duit raya dia pon..

Raya kedua mlm husband I dah bertolak balik driving alone sbb dia dah start keje on Monday..so ade sehari nak rest katanya..ok la asal dia selesa dan selamat blk xpe lah..tgl kami bertiga blk raya kelima naik flight..adeeb manja sgt dgn papa nya asik nanges je teringat papa..mujur papa tgl baju yg dah pakai..ngade pulak rasa..hehe..so pasni xboleh dah cenggini ye..sama2 le kemana pon..anak2 tdo mlm asik dgn papa gini le jdnya..

Jom layan pic rayaaaaa
sibuk kakak tecik nak pakai lipstik jugekkk

sesi bermaafan

adra mengantukkkk

<3

love u abg adeeb

bergaya yer

<3

love u syg

juadah pagi raya lontong, ketupat rendang

merayu nak mama mekap dia

family potrait

free style yawww

abg love mama

kakak love mama

alhamdulillah utk 6thn ini..

berempat setengah baby dlm perut

maafkan abg ye papa

flying back to KL

pegi beraya di kampung sedara tokya

gathering mama dgn ex skolah rendah

tiap2 ptg abg ikut tok n wan fishing

semoga kamu berdua terus rapat yer smpip bila2..syg sgt abg n kakak

No comments:

Post a Comment