Thursday, 1 August 2013

Jumaat terakhir Ramadhan 1434h

Assalamualaikum..almost 2weeks I tak update blog..alhamdulillah, rezeki Ramadhan tahun ini..kami dikhabarkan berita gembira..asalnya 16 July tu I nk ke klinik check nose blocked dh dkt 2weeks tak baik2..so bgn sahur, tdo blk jap..then bgn nk siap2 ke klinik..kepala pon pening je..saje la buat upt sndri yg ade kt umah tu..I pk kalo xde ape pon xpe la,buang je la..mls nk beli lagi..but then suprisely tgk2 terang je 2 line tu..serius x caye..dok baca blk kt kotak tu..haha mc 1st time lak guna nye..then snap pic hntr kt hubby..happy la dia..trus siap gi klinik then tunjuk je kt doctor upt yg i buat t..meaning that xpyh la nk buat skali lagi..dh la i lembik smcm je..doctor ckp br 5weeks..alhamdulillah..makbul juga doa di bulan Ramadhan ini..
Bermula la episod morning sickness..kalo ikut sejarah morning sickness adeeb lg teruk..siap kene drip 22botol air kt hospital putrajaya tu..kali ni ok sket la still boleh makan minum even muntah2 tak kira masa..muntah nye bkn muntah semula makanan..muntah alah tu la..smpi muntah hijau org kata..puasa? tak puasa lah sbb dh try puasa..sonok je xrasa lapar pon even muntah2..tp bila time buka puasa, langsung xleh mkn pape..dah jd angin lak 1 badan..lg teruk muntahnya..gaya nya dpt puasa 11 hari je Ramadhan kali ni..pasni kene la ganti perlahan2 ikut kemampuan..so far setakat hari ni dah 7hari EL..mujur la cuti I byk..so tolak je la cuti rehat tu kan..
Keje umah semua hubby buatkan..I larat, I buat gak la..lipat kain n masak berbuka..masak tu pon sbb teringin sgt2 nk mkn lauk sendiri masak..if not lauk kedai la..tp lps berbuka je mesti terus baring dlm bilik..dok dlm gelap smpi tertido sndri..adeeb mmg 90% dgn papa nye je la..skrg pon manja sgt dgn papa..sket2 papa..kalo I xkeje..tghri je mesti dia merungut.."nape papa balik work lambat haaa.."...hehe comel...
In shaa Allah isnin pg kami bertolak blk ke perlis..persiapan raya sgt la biasa2 saja..beg pon xkemas lagi..lembik je cane nk buat keje..
Salam Aidilfitri buat semua..hati hati di jalan raya..bertemu lagi selepas aidilfitri in shaa Allah..

No comments:

Post a Comment