Sunday, 15 May 2011

:: Memori Aidilfitri ::

dah terlalu lama x update blog..huhu..tersgt lah sibuk..hari2 nak update tp xpenah sempat. hari ni cuba curi masa kejap utk update sbb tetiba terasa mood nak raya..wah2..puncanya ialah tgh pk tema colour raya utk tahun ni..ngeh2..harus lah kene buat baju baru masing2 kan..hubby sume seluar baju melayu dah ketat sgt.. I pulak of course le nk baju baru, sume baju asik pakai utk keje saje..si kecik pon kena la baju baru ikut tema mama n papa kan..jom imbau sket kenangan raya dari 2 tahun lepas..
 ~Aidilfitri 2009~
Aidilfitri tahun pertama sebagai husband & wife..sgt hepi berganda2 sbb masa ni I pregnant 6mth plus. 1st year hubby I ckp raya rumah mak I lah sbb 1st time kan..kang ade pulak drama air mata xhenti2 mlm raya kalo dah raya umah mertua..kikiki..oh raya thn ini sgt suke sbb asik lah mkn layan tekak sebelum bersalin kan..cari punye cari gambar raya ni saje yg ade, yg lain amik kat studio..gambar family I..raya ke 3 bertolak balik Temerloh..direct from Perlis okeh..bengkak2 abes kaki I mcm nak pecah..fuhhhh..jgn dibuat lagi lah pasni kalo pregnant nk direct journey gitu ye..Tema aidilfitri 2009 ialah Putih & Pink.. =)


~Aidilfitri 2010~
 suke Adeeb Putra dapat duit raya dari atuk

 Bermaafan dgn suami terchenta
 senyuman di pagi raya
raya bertiga.. I love dis pic

Aidilfitri 2010 ialah giliran beraya di rumah mertua di Temerloh, Pahang. Yang paling excited ialah si kecik la..dapat jumpa semua sepupu nye yang ramai tuh..dah tu mlm raya main tak ingat nak tido lagi dah..aduhhh..mama yang risau sbb pagi esok kene bgn awal..rumah mertua okeh..sila jgn buat mcm rumah mak sendiri yg bgn pagi x kesah pukul brape pon..haha..Adeeb meraikan aidilfitri yang pertama dalam hidupnye..kembung poket baju raya dia dgn duit raya..huhu..mlm sblm raya tu mama n papa bawa adeeb kuar bandar untuk cari kopiah yang comei tu..mujur jupe..I suke sgt tgk dia pakai kopiah..comei..baju raya adeeb tu mama jahit tangan n kaki bagi pendek sket sbb beli baju yang dah siap..mujur le matching dgn tema Hijau neh..the next day I and adeeb fly balik Perlis..stay dkt seminggu jugak la..hubby dtg naik bas sbb we all nak try blk KL naik bas dgn si kecik tuh..wahhh..sgt behave adeeb ok naik bas long journey..asik tido saje sama dgn papa..mama yang bosan gile n decide xnak lagi naik bas..

kenangan terakhir bersama arwah tok I..al-fatihah..
Aidilfitri 2010 jugak merupakan aidilfitri terakhir bersama tok I..arwah telah kembali ke Rahmatullah pada 6 Jan 2011..al-fatihah buat arwah..kami cucu2 dari KL sume bergegas balik Arau,dgn keadaan hujan..sume xdpt sampai utk iringi arwah masa pengebumian sbb lagi suku jln nak sampai, ayah I ckp xleh tgu lagi dah..diorg nak cptkan urusan..so kami redha je lah..semoga arwah tenang di sana..

No comments:

Post a Comment