Sunday, 3 June 2012

...rindukan kenangan indah itu...

...terasa terlalu rindu dgn kenangan ini..dikala musim cuti sekolah..ayah pasti bw kami sekeluarga bercuti..walaupon dekat..hanya ke Penang, Langkawi..tapi kenikmatan cuti sekolah itu sungguh puas..sbbnye? ayah bawa tido di hotel..masa tu masih 3 beradik kerana adik I yg bongsu blom ade tanda2 akan muncul lagi..hehe..I manja ye kerana 9tahun pegang status adik bongsu..wuawuaa..kenangan yg paling manis ialah..seingat I masa tu ayah hanya mampu amik bilik hotel superior yang ada 2 katil single, 2 kerusi tea table yang jenis full kusyen & kelengkapan asas bilik hotel..mmg selesa utk kami semua..kakak & abg I pastinya berkongsi katil..same goes to my parents..but I?? disebabkan paling bongsu dan kecik..darjah 1-2 gitu..makanya kerusi tea table tu ayah I gabungkan dua dan letak bantal & selimut..jadi la sofa bed I :)..tu pon dah hepi sgt..kalau anak2 zaman skrg, nak ke mcm tu? I rs x kan..sungguh touching bila igt kenangan ini..kasih syg wang ringgit ayah & mak yg x ternilai..mereka berusaha bersusah payah utk hepikan hati anak2.. :")
itu kenangan 20 tahun yang lalu...masih segar diingatan I..dan I percaya kakak & abang I juga begini..miss the good old days...
.........kenapa kenangan ini kembali bermain2 difikiran I??..sbbnye I tgh arrange holiday on the middle of the month with parents in law..hubby ajak pegi cherating..mula2 booking hotel..but then pk2 dok apartment pon best..senang 1 umah sume..boleh santai sama2 dkt hall,balcony...then dah confirm book..at Sanctuary Hotel Cherating..yang penting agenda nk bw si kecik swimming on the pool and sea..wahhh...dan bila difikirkan..bertuahnya anak masa kini...parents keje keras utk life..dan they get sooo better condition of everything...but husband & I saling igt mengingati utk tidak berlebih2 dlm apa pon..insyaallah......semoga Allah terus memberkati perjalanan hidup kami sebg suami isteri, anak, ibu bapa dan dimurahkan rezeki terus terusan..amin Ya Allah...oh next 2 days I will fly to Filipina for 1 day audit and next Monday to Brunei...........

No comments:

Post a Comment